Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alina Gorghiu: Demisia parlamentarilor USL - o solidarizare cu piata

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 13:43
3635 citiri
Alina Gorghiu: Demisia parlamentarilor USL - o solidarizare cu piata
Foto: Arhiva

Deputatul PNL Alina Gorghiu crede ca o demisie a parlamentarilor USL, despre care s-a vorbit luni seara dupa anuntul sau si al mai multor colegi liberali ca si-au scris demisiile, ar fi un semn de solidarizare cu protestele din Piata Universitatii.

"Obiectivul meu general prin aceasta demisie, sau prin dorinta aceasta a grupului de a-si da demisia, este de solidarizare cu piata", a declarat Gorghiu, pentru Ziare.com.

Totodata, ea a precizat ca, prin demisie, lumea trebuie sa inteleaga ca "nu tine nimeni de scaunele caldute de la Parlament, asa cum spune Puterea intotdeauna, ca nu ne prevalam nici de indemnizatiile de acolo, ci ca vrem in acest moment sa punem punct unui comportament abuziv".

Deputatul PNL ne-a mai declarat ca nu protesteaza fata de Putere, care "va face, indiferent ca ramanem sau nu in Parlament, acelasi lucru", dar ca acesta este gestul pe care l-a considerat oportun.

"Eu nu protestez fata de Putere. Nu te raportezi la Putere prin demisie, te raportezi la Parlament, te raportezi la strada, te raportezi la solicitari, la faptul ca Puterea e discretionara, e abuziva", a mai declarat Gorghiu.

Au scris demisiile, nu le-au dat

Deputatul PNL a subliniat ca nu exista diferenta intre demisie si punerea la dispozitie a mandatului si ca orice parlamentar care a vorbit despre demisie pana acum este doar la nivel de intentie.

"A-ti da demisia inseamna a merge in fata plenului Parlamentului si a spune ca 'de astazi nu mai sunt parlamentar, imi dau demisia'. Atunci produce consecinte juridice.

Altfel, marea majoritate a colegilor mei, ieri, la grupul parlamentar, au anuntat ca sunt dispusi sa demisioneze. Si ati vazut si declaratiile lui Crin Antonescu. Asta este hotararea grupului nostru, urmeaza sa discute cu PSD-ul", a precizat parlamentarul PNL.

Alina Gorghiu: Abia astept sa ne dam demisia din Parlament!

Alina Gorghiu a scris, sambata, pe blog, ca este total de acord cu ideea ca senatorii si deputatii Opozitiei sa isi dea demisia din Parlament.

Seful liberalilor, Crin Antonescu, a anuntat, luni seara, disponibilitatea parlamentarilor liberali de a-si da demisia din Parlament, insa a precizat ca aceasta decizie va fi luata numai dupa consultarea cu colegii de alianta din USL - PSD si PC.

Antonescu a mai povestit ca mai multi parlamentari liberali, in frunte cu deputatul Ludovic Orban, i-au inmanat demisia din Parlament, urmand sa ramana la latitudinea sa cand sa le utilizeze.

Orban a explicat, potrivit Antena3, ca face acest gest pentru ca nu mai doreste sa legitimeze prin prezenta sa in Legislativ actiunile nedemocratice ale actualei Puteri. Surse pentru Mediafax au mentionat ca, indiferent care va fi decizia partidului, pozitia lui Orban de a demisiona din 1 februarie este irevocabila.

Mai multi parlamentari liberali si-au scris demisiile. Orban si Saftoiu pleaca sigur

Ministra Justiției, nemulțumiri legate de dosarul accidentului de la 2 mai: ”Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare” VIDEO
Ministra Justiției, nemulțumiri legate de dosarul accidentului de la 2 mai: ”Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare” VIDEO
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat joi, 25 aprilie, că nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în dosarul...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Alina Gorghiu, #Alina Gorghiu deputat PNL, #demisie parlamentari PNL, #Alina Gorghiu demisie Parlament , #demisie