Demisii in conducerea PDL Constanta: Se acuza nereguli la alegerea lui Blaga

Luni, 25 Martie 2013, ora 21:33
2611 citiri
Demisii in conducerea PDL Constanta: Se acuza nereguli la alegerea lui Blaga

Trei membri ai Biroului Permanent al PDL Constanta au demisionat, luni, din functiile avute in conducerea partidului, nemultumiti de modul in care liderul democrat-liberalilor constanteni, Gigi Chiru, conduce formatiunea politica si reclamand nereguli la alegerile pentru presedintia partidului, castigate de Vasile Blaga.

Primarul comunei Poarta Alba, Vasile Delicoti, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca isi depune demisia din functia de prim-vicepresedinte al PDL Constanta.

Alaturi de el au facut acelasi gest si consilierul judetean Corina Gheorghe, care a renuntat la functia de vicepresedinte, dar si Petrisor Cruceanu, care a demisionat din functia de secretar executiv.

Delicoti i-a reprosat lui Gigi Chiru ca lista de delegati pentru Conventia Nationala, aprobata in interiorul partidului, nu a fost respectata si astfel au votat acolo persoane care nu se regaseau pe lista initiala. El a mentionat ca au fost cel putin trei persoane care au votat la Conventie, desi nu se aflau pe lista delegatilor din partea PDL Constanta. "Va dati seama daca a fost la fel si in alte 20-30 de organizatii...", a spus primarul din Poarta Alba.

El a mentionat ca nu mai vrea sa faca parte dintr-o conducere care schimba dupa bunul plac hotararile luate initial in cadrul partidului.

"Imi dau demisia din functia de prim-vicepresedinte. Si ceilalti colegi au decis acelasi lucru atata timp cat partidul este condus de domnul Chiru in acest mod. Dupa alegerile locale am propus Biroului Permanent Judetean sa-si dea demisia pentru rezultatele au fost dezastruoase pentru ca de la 14 primari am ajuns la 6 si sa fie un BPJ interimar care sa-si asume alegerile generale. Nu au fost de acord si mi-au spus ca ei au muncit. Le-am zis ca nu le contest munca, dar rezultatele nu ii confirma", a afirmat Vasile Delicoti.

De asemenea, si Petrisor Cruceanu si-a dat demisia din functia de secretar executiv. "Imi depun demisia din BPJ pentru ce s-a intamplat la Bucuresti, pentru felul in care s-a votat, pentru procedura de numarare a voturilor si de rezolvare a contestatiilor, pentru ca aceste lucruri sunt contrare principiilor democratice.

Nu recunosc rezultatul acestor alegeri de la Bucuresti si de aceea nu vreau sa fac parte dintr-o structura de conducere, care aplica in interiorul partidului tehnicile USL-iste de manipulare si fraude electorale", a spus Petrisor Cruceanu.

Prezenta la aceasta conferinta a spus si Corina Gheorghe, consilier judetean, care a anuntat ca a demisionat din functia de vicepresedinte al PDL Constanta.

Cei trei au precizat ca nu intentioneaza sa demisioneze si din partid si ca nu doresc ruperea PDL-ului. Vasile Delicoti a mai afirmat ca alaturi de ei sunt cinci dintre cei sase primari democrat-liberali din judetul Constanta.

In replica, Gigi Chiru a raspuns contestatarilor sai prin intermediul unui comunicat de presa, spunand ca ii asteapta sa ii spuna nemultumirile si ca astfel de atacuri nu folosesc decat adversarilor politici ai democrat-liberalilor.

"Eu nu stiu care sunt problemele lor, nu au venit sa discute cu mine. Ii invit la partid sambata, cand ma intorc de la Parlament, sa discutam problemele asa cum se cuvine, nu prin intermediul presei. In acest moment se pune in joc imaginea partidului pentru scopuri personale, iar aceasta strategie nu este una fericita pentru PDL sau pentru organizatia Constanta.

Nu este un capat de tara ca a castigat Vasile Blaga sefia partidului, asa cum vad situatia cei care au sustinut-o pe Elena Udrea, iar echipa de la Constanta va trebui sa functioneze oricine ar conduce partidul la centru. Lupta noastra cu USL trebuie sa continue! Atacurile personale nu folosesc nimanui, ci doar adversarilor partidului, asa ca, din calitatea de presedinte al PDL Constanta, le transmit colegilor mei ca trebuie sa gasim solutii pentru lupta cu USL, nu sa ne luptam intre noi", a spus Gigi Chiru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#demisii PDL Constanta, #demisii PDL Constanta nereguli alegeri , #demisie