Demisie in Ministerul Sanatatii: Dorel Sandesc renunta la functia de secretar de stat

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 16 Martie 2016, ora 12:47
4691 citiri
Demisie in Ministerul Sanatatii: Dorel Sandesc renunta la functia de secretar de stat
Foto: Captura video TVR/imagini arhiva noiembrie 2015

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Dorel Sandesc, si-a depus, saptamana aceasta, demisia.

Sandesc a declarat pentru Ziare.com, ca demisioneaza din motive personale si doreste sa isi continue cariera medicala si universitara la Timisoara.

El a fost numit prorector al UMF Timisoara.

Sandesc i-a inaintat demisia premierului Ciolos la inceputul acestei saptamani. Miercuri dupa-amiaza, decizia de eliberare din functie, la cerere, a lui Sandesc a fost publicata in Monitorul Oficial.

Dorel Sandesc a fost numit in functia de secretar de stat in urma cu doi ani, dupa ce Raed Arafat a devenit seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta al MAI.

D. Sandesc, Ministerul Sanatatii: E o psihoza. Strada are dreptate. Infectiile sunt pretul pentru a salva Interviu

Dorel Sandesc a fost, din pozitia de secretar de stat, puternic implicat in gestionarea crizei cauzate de incendiul din clubul bucurestean Colectiv. Pe parcursul lunilor ce au urmat tragediei, el a iesit public de nenumarate ori pentru a infirma diverse zvonuri si teorii si pentru a explica situatia reala, fara a nega, insa, ca au fost si lucruri care nu au mers asa cum ar fi trebuit.

Sandesc este chiar cel care, dupa cum a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com in luna decembrie a anului trecut, s-a luptat pentru un program de actiune prioritara pentru pacientul critic inca dinainte sa fie secretar de stat.

El a recunoscut ca, intr-adevar, a existat problema lipsei de personal si ca este nevoie de spitale moderne in Romania.

"Este adevarat ca nu avem spitale moderne si ele sunt necesare. Iar aceste lucruri trebuie spuse. Dar programele acestea au salvat vieti. (...) O alta mare problema este lipsa de personal care nu a fost rezolvata, desi anul acesta au fost deblocate mii de posturi. Si nu a mers bine comunicarea. Multe din reactiile exagerate, uneori neadevarate, care au facut rau chiar si pacientilor, puteau fi evitate printr-o comunicare adecvata. Din pacate, traim in societatea in care daca spui ce a mers rau nu faci decat sa creezi conditiile unei executii publice", ne declara anul trecut Sandesc.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dorel Sandesc demisie Ministerul Sanatatii, #Dorel Sandesc Colectiv incendiu medic minister , #demisie