Duta si-a dat demisia de la CNAS, ca sa nu fie dat afara

Luni, 07 Mai 2012, ora 13:50
3080 citiri
Duta si-a dat demisia de la CNAS, ca sa nu fie dat afara
Foto: Arhiva

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, a anuntat luni ca a demisionat din functie.

"Decat sa ma dea ei jos, mai bine plec eu", a spus Lucian Duta, citat de Antena 3. El a urat succes noii echipe care va urma la conducerea CNAS.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, a declarat, pentru NewsIn, ca, daca Lucian Duta nu demisiona, ar fi fost oricum demis.

La sfarsitul lunii februarie, conducerea PNL a cerut in mod oficial demiterea lui Lucian Duta pentru "aroganta, incompetenta, ignoranta si indiferenta acestuia fata de pacienti si fata de personalul medical".

Lucian Duta si-a castigat notorietatea in urma unui scandal cu Antena 3, dupa ce realizatorul Mihai Gadea l-a facut "mitocan" si "dobitoc" intr-o editie a emisiunii "Sinteza Zilei".

Lucian Duta a fost numit la conducerea CNAS in decembrie 2009, dupa ce in perioada 26 februarie - 9 decembrie 2009 a ocupat functia de director general la Societatea Nationala a Sarii SA - SALROM.

Duta a fost managerul Spitalul Clinic CF nr. 2 Bucuresti (in 2007), director general la Spitalul Judetean "Sfintii Constantin si Elena", judetul Ilfov (in perioada octombrie 2004 - iulie 2006), director general adjunct in Ministerul Sanatatii - Directia Generala Asistenta Medicala (in 2004), cercetator stiintific la Academia Romana de Stiinte (2002 - 2004) si asistent cercetare la Spitalul Universitar de Urgenta, Bucuresti (intre 2001 si 2003).

Reprezentantii pacientilor solicita un audit la CNAS

Reprezentantii pacientilor romani solicita autoritatilor sa analizeze activitatea sefului demisionar al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si modul in care el a cheltuit fondurile institutiei, a declarat, pentru NewsIn, peresedintele ANPP, Vasile Barbu.

"Trebuie neaparat verificat modul in care domnul Duta a sabotat intreg mecanismul de administratie din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Sub conducerea dumnealui, celelate organisme din afara CNAS nu au avut niciun cuvand de spus, nu am fost chemati la nicio intrunire si nu am fost consultati in nicio decizie", a mai spus presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor (ANPP), Vasile Barbu.

Calitatea serviciilor medicale, printre nereusitele sefului demisionar al CNAS, Lucian Duta

Calitatea serviciilor medicale si lipsa unor indicatori concludenti cu privire la modul cum au fost tratati pacientii sunt doar doua dintre nereusitele enumerate, luni, de seful demisionar al CNAS, Lucian Duta, cu prilejul prezentarii bilantului activitatii sale la conducerea institutiei.

"Prefer sa spun lucrurilor pe nume atunci cand vine vorba despre calitatea serviciilor medicale. Am fost preocupat de aceasta problema, pentru ca, desi responsabilitatea apartine in principal Ministerului Sanatatii, CNAS deconteaza serviciile medicale furnizate si, de aceea, suntem interesati de calitatea acestor servicii, precum si de corectitudinea raportarii lor (...) In acest context, ajungem la problema restructurarii spitalelor si intaririi medicinii ambulatorii si primare.

Este un sector dificil, sensibil si adesea perceput negativ si doar prin prisma inchiderii de spitale. Reducerea numarului de spitale nu trebuie vazuta numai prin prisma inchiderii acestora, ci trebuie inteleasa mai ales prin restructurarea ofertei lor de servicii, dupa cum recomanda si Banca Mondiala, potrivit Raportului de evaluare a functionalitatii sistemului sanitar romanesc din 2011", a mai precizat Duta.

O.A.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Lucian Duta demisie CNAS, #Lucian Duta demisie , #demisie