Presedintele S&D din PE, catre Boc si Basescu: Acceptati alegerile anticipate

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 19:38
5242 citiri
Presedintele S&D din PE, catre Boc si Basescu: Acceptati alegerile anticipate
Foto: Arhiva

Presedintele grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda (foto), a declarat ca guvernul roman este "blocat" si "incapabil" sa faca o reforma rezonabila, de aceea le sugereaza presedintelui si premierului roman sa accepte alegerile anticipate. In replica, popular europenii sustin Guvernul Boc si spun ca acestea nu au sens.

Liderul socialist a mai declarat la RFI ca "poate, daca va fi nevoie, vom depune o rezolutie" in PE, privind situatia din Romania.

"Depinde de romani. Dar eu vad ca Guvernul este mai mult sau mai putin blocat si incapabil sa puna la punct un concept rezonabil de reforma (...), iar acestea sunt argumente rezonabile sa aveti alegeri anticipate, astfel incat sa vina in loc un nou Guvern, un Guvern mai puternic, cu o abordare echilibrata asupra economiilor la buget si a disciplinei bugetare.

As spune ca tara are nevoie de stabilitate, reforma, dar si de egalitate sociala. S-a putut observa in ultimii ani in multe tari, inclusiv in Romania, o disproportie intre cei bogati si oamenii cu venituri modeste. Problema de azi este incorectitudinea produsa de Guvern si presedinte. Prin urmare, cred ca ar fi foarte bine sa aveti un Guvern nou, cu o abordare echilibrata, care sa tina cont si de nevoile populatiei mai sarace", a declarat Swoboda la RFI.

In schimb, europarlamentarul popular, Markus Ferber, apreciaza ca organizarea unor alegeri anticipate nu ar face altceva decat sa prelungeasca perioada de asteptare a revenirii economice in Romania.

"Nu are sens sa slabesti actualul Guvern", in conditiile in care Romania a trecut pe langa faliment, iar acordul cu FMI trebuie dus pana la capat.

"Romania a avut unele probleme economice dupa criza globala, dar cred ca si-a revenit destul de bine. Acest lucru a fost posibil datorita unui program de austeritate, care trebuie continuat, indiferent de ce se intampla in politica interna. Nu stiu daca va exista o schimbare a politicilor si daca masurile stabilite cu Fondul Monetar International vor fi duse la capat, daca vor avea loc noi alegeri... Prin urmare, nu cred ca un Guvern stabil, care a facut ce trebuie in trecut va lua masuri mai bune, daca va fi slabit de acest gen de proteste", a declarat Ferber la RFI.

Citeste mai multe despre Markus Ferber (PPE) la RFI: Alegerile anticipate ar prelungi perioada de asteptare a revenirii economice pe site-ul RFI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri anticipate, #demisie Guvern Boc, #miting USL , #demisie