Ziare.com

Scandal in Comisia Barsan: Initiatorii liberali au demisionat in bloc, din cauza celor de la PSD

de Constantin Pescaru
Marti, 14 Mai 2013, ora 19:18

   

Scandal in Comisia Barsan: Initiatorii liberali au demisionat in bloc, din cauza celor de la PSD
Membrii PNL care au initiat comisia de ancheta privind interceptarile telefonice ale magistratului Corneliu Barsan (foto), judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, au demisionat, marti, din comisia respectiva, dupa o neintelegere cu colegii lor de la PSD.

Potrivit social-democratului Georgica Severin, presedintele comisiei, membrii forului au primit un raspuns de la un avocat al lui Corneliu Barsan, prin care anunta ca nu le poate pune la dispozitie niciun document, precizand doar ca exista diverse actiuni in justitie intentate de familia Barsan.

"In aceste conditii, eu am propus sa trimitem acest raspuns comisiei juridice din Senat, care sa ne dea un punct de vedere daca exista riscul unei interferente intre puterea juridica si cea legislativa.

S-a supus la vot acest lucru, precum si propunerea celor de la PNL, adica audierea in prealabil a lui Barsan si apoi trimiterea in comisia juridica a raspunsului. S-au obtinut 8 voturi pentru propunerea mea, 5 voturi pentru cealalta, iar colegii de la PNL s-au suparat si au anuntat ca demisioneaza din comisie", a precizat Severin, intr-o interventie la Antena 3.

In schimb, liberalul Rosca Stanescu sustine ca trebuia audiat judecatorul Barsan inainte de trimiterea raspunsului la comisia juridica, avand in vedere ca "nu intra pe fondul problemei, iar colegii de la PSD in frunte cu Severin au obstructionat activitatea comisiei", a acuzat acesta, la acelasi post de televiziune.

Cei care au demisionat marti sunt liberalii Sorin Rosca Stanescu, Victor Ciorbea si Sorin Iliesiu.

Din comisia mai fac parte Corneliu Dobritoiu de la PNL, senatorul PC Mihai Nita, social-democratii Dan Tataru, Ovidiu Dontu, Alexandru Fratean, Augustin Mitu si senatorii PP-DD Viorel Agrigoroaei si Corneliu Popescu. Reprezentantul grupului UDMR in comisie este senatorul Pataki Csaba.

Structura a fost infiintata la solicitarea liberalului Sorin Rosca Stanescu, printr-o cerere semnata de 76 de senatori, la inceputul lunii aprilie. Concluziile comisiei de ancheta vor fi prezentate plenului Senatului pana la data de 30 iunie.

Presedintele Senatului a citit o adresa primita de la presedintele Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI, Georgian Pop, in care se preciza faptul ca a fost realizata o prima ancheta in acest caz.

"In data de 13 martie 2013, Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI s-a autosesizat in baza dezbaterilor din mass-media. (...) Ulterior, pentru a avea mai multe date asupra cazului, am adresat rugamintea judecatorului Corneliu Barsan, printr-o scrisoare transmisa acestuia in data de 22 martie 2013, sa furnizeze comisiei elemente suplimentare pe care le detine privind posibila implicare a SRI in acest caz, elemente de natura sa sprijine activitatea noastra de control.

Urmare a demersurilor demarate de comisie in acest caz, va comunicam urmatoarele: unu, pana la acest moment nu am primit niciun fel de elemente de la domnul judecator Corneliu Barsan; doi, concluzia rezultata in urma verificarilor efectuate de comisie este aceea ca domnul Corneliu Barsan nu a facut obiectul niciunui act de autorizare emis in conditiile legii nr 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului si nu constituit obiectul unei preocupari informativ-operative din partea SRI, direct sau in cooperare cu alte institutii", a afirmat Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Obiectivele comisiei privesc "inventarierea si studierea tuturor documentelor oficiale vizand acest caz, verificarea modului in care s-a dat aprobarea acestor interceptari si temeinicia motivelor, audierea persoanelor implicate, modul in care au fost respectate deciziile CEDO in materie".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3085 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

,,,,,de comunistoizi fara minte. Faceti comisia SAPOCA pentru....

..........ciripoiul repetent PORUMBACU.
Barsan trebuia aruncat peste bord de 4 ani de la CEDO.

 

Culmea democratiei liberale !!!

Adica ei (prin SRS) cer formarea comisiei, apoi tot ei (prin SRS si inca doi indivizi) demisioneaza din comisie (!) motivand ca decizia (votata cu 8-5) obstructioneaza activitatea comisiei !!
Ori eu sunt ***, ori liberalii nu au nicio treaba cu democratia si simtul ridicolului.

 

De ce Jud. Barsan accepta sa sie "aparat" de niste lichele???

Chiar daca sunt parlamentari, acestia tot lichele sunt. Asa ca daca judecatorul Corneliu Barsan este nevinovat, de ce accepta ca numele sau sa fie folosit de aceste lichele parlamentare, care incearca sa decredibilizeze si sa destabilizeze justitia. Pe ei ii inteleg, ca au niste dosare penale si incearca prin toate mijloacele sa arunce cu mizerie in cei care incearca sa-i condamne pentru faptele penale comise. Insa Brasan de ce accepta aceasta situatie? Singura concluzie logica este ca are si el "bube-n cap"... Cu alte cuvinte, coruptia din Justitia Romana a fost exportata si la CEDO.....

PNL,un partid mai comunistoid decat PSD !

Nu-mi imaginam niciodata ca fost alegator PNL,ca o sa ajung vreodata sa-i urasc mai mult decat pe cei di PSD.

Fost alegator ?! Eu, in februarie '90, am fost al

22-lea membru PNL in orasul meu!! Si am rezistat pana prin '99 .. dupa care am realizat, ca sub masca vechilor liberali, s-au dezvoltat profitorii din ziua de azi. Si, la fel ca si tine, am ajuns la concluzia ca PNL este mult maii stanilizat decat PSD.

Coruptia din Romania a fost exportata

mai demult .
Functionarii care deservesc aparatul din partea romana sunt trimisi acolo de catre cine la sugestia (recomandarea) cui ?

http://ancaghencea.ro/domenii-de-practica/conventia-europeana-a-drepturilor-omului/

"In continuare, cuvantul a mai fost luat de av. asist. univ. drd. Anelis Vanina Istrătescu, lector INPPA, si de doamna avocat Anca Ghencea – lector INPPA, care au vorbit despre dreptul la apărare in jurisprudenta CEDO si despre drepturile si obligatiile avocatilor in fata CEDO."

http://www.juridice.ro/153450/ziua-avocatului-baile-olanesti-24-iunie-2011-cum-a-fost.html

Foarte bine au procedat pesedistii.

Doar nu o sa belaesca SRI-ul pentru hotzii liberali. Romania are nevoie de interceptari mai mult ca niciodata. Si sa ne mai lese toti banditii cu drepturile omului si alte franjuri de felul asta.

 

Interesant!

Pare asta nu era treaba Justitiei, ce competenta au parlamentarii sa studieze si sa verifice modul in care au fost respectate deciziile CEDO?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor