Seful Corpului de Control al premierului vine cu lamuriri: Cand va renunta la functie

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 12:43
4822 citiri
Seful Corpului de Control al premierului vine cu lamuriri: Cand va renunta la functie
Foto: Facebook/Mircea Valentin

Valentin Mircea a anuntat, luni, ca va ramane la conducerea Corpului de Control al prim-ministrului cel mult pana la finalul lui octombrie.

El a dat lamuriri la scurt timp dupa ce a aparut informatia, pe surse, ca ar renunta la functie la inceputul lunii viitoare.

"Inca de la inceputul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odata cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului in Inspectia Generala a Guvernului, dar nu mai tarziu de finalul lunii octombrie, sa fiu eliberat din functie, pentru a putea sa ma ocup de proiectele profesionale si academice amanate odata cu venirea la Guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale in strainatate.

Primul ministru m-a rugat sa raman insa in continuare, pana la finalizarea mandatului actualului Guvern. Proiectul de OUG privind infiintarea Inspectiei Generale a Guvernului prevede ca la conducerea acestei noi structuri sa se afle un functionar public, in vederea asigurarii profesionalismului si stabilitatii structurii de control a Guvernului", a scris pe Facebook Valentin Mircea.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a spus ca Valentin Mircea ramane in functie pana la finalul mandatului Cabinetului. De asemenea, el a tinut sa precizeze ca acesta si-a exprimat intentia de a parasi echipa lui Ciolos inainte de a critica autoritatile in legatura cu cutremurul care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute.

"Seful Corpului de control si-a anuntat intentia de a pleca din Executiv inainte de declaratiile pe care le-a facut si care priveau reactia autoritatilor in cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din functia de sef al Corpului de control. Premierul a avut o discutie cu Valentin Mircea si au convenit ca pana la finalul acestui mandat seful corpului de control sa ramana in functia pe care o detine", a precizat, luni, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

Ce a spus Valentin Mircea despre autoritati

Seful Corpului de Control al premierului a comentat, sambata, pe Facebook, modul in care s-au comportat institutiile statului din punctul de vedere al comunicarii in cazul cutremurului de vineri noaptea, afirmand ca nu si-au facut treaba corespunzator, la fel ca si posturile de televiziune, care difuzau reluari si nu au linistit populatia.

"Concluzia preliminara: institutiile statului roman au note maxime la simpozioane si umflat muschii, dar nu va bazati pe ele cand va lovi un mare cutremur. Mass-media si mai ales televiziunile sunt odioase: ore intregi nici macar nu au oferit vreo informatie elementara despre cutremur si nu au linistit oamenii", a scris oficialul guvernamental, la scurt timp dupa producerea cutremurului.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ulterior ca afirmatia lui Valentin Mircea este periculoasa, precizand ca nu se poate spune ca autoritatile au esuat, pentru ca nu a fost nevoie de nicio interventie in cazul seismului din noaptea de vineri spre sambata.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat ca Executivul nu isi asuma pozitia lui Valentin Mircea.

Ulterior, seful Corpului de Control al prim-ministrului a sters postarea de pe Facebook si a afisat pe pagina sau un mesaj potrivit caruia opiniile exprimate pe pagina sa "reprezinta exclusiv pozitia personala a autorului".

"Este vina mea ca nu am fost inteles. In curand voi reveni inapoi, in mediul privat, iar comunicarea va fi facuta in principal pe LinkedIn, Twitter si pe blogul meu profesional", a mai scris seful Corpului de Control.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sef corp control premier demisioneaza, #sef corp control prim ministru demisioneaza , #demisie