Biata democratie fata cu ipocritii ei "aparatori"

Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 16:23
4447 citiri
Biata democratie fata cu ipocritii ei "aparatori"
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Vai de ea, biata democratie. Mor oamenii pentru ea in Iran si Hongkong, in timp ce acasa la ea, in Europa, ori in Romania, se duce de rapa cu atat mai rapid cu cat mai abitir o carmesc, o pupa si-o oblojesc inamicii ei.

Continua sa se planga multi, frustrati (si nu fara motiv), de aroganta lui Klaus Iohannis. Potrivit caruia, "nu poate exista...nicio dezbatere cu un candidat ...care a guvernat impotriva romanilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a calcat in picioare statul de drept, care a vrut ca Romania sa deraieze de la parcursul sau european doar pentru beneficiul unei clici de infractori".

Dar nu e oare adevarata afirmatia lui? Nu se poate justifica oare cuvant cu cuvant? N-a ramas PSD PCR? S-a reformat oare acest partid al ciumei rosii, iar noi, intarziati cum suntem, n-am aflat?

N-a dat regimul Dragnea semne ca va scoate Romania de pe parcursul ei european? Nu s-a dedat partidul ventrilocului semianalfabetei care vrea sa conduca tara la calcarea in picioare a statului de drept, ca sa ofere impunitate infractorului sef si sa faca scapata de gratii si sleahta lui de penali?

Despre ce vorbim? Si cu cine? Poate exista un schimb de idei cu Dancila? Dar oare are ea idei, fie si fixe?

De buna seama ca sfetnicii ei au o obsesie: dezbaterea pe care le-o refuza Iohannis. Absenta acestei dezbateri pune reflectoarele pe situatia ingrata in care se afla o tara ca Romania, care, desi membra a NATO, ca Turcia, ba chiar si a UE, ca Franta si Germania, e mai departe decat crede de orice normalitate democratica.

Fiindca o astfel de normalitate inseamna, ca ne place sau nu, ca seful statului sa dea socoteala inainte de a fi reales.

Este aici o dilema insolubila. Trebuie vorbit. Dar n-ai cu cine. Dar chiar n-ai? Sau, inspirat de idiosincraziile stangii occidentale, care, oripilata de rapanul real sau presupus al populismului, a decretat ca nu se discuta cu "extremistii", KWI a hotarat cu de la sine putere ca n-ar avea cu cine? Sa fim seriosi.

PSD a ignorat regulile jocului democratic cu o obstinatie demna de o cauza mai buna. Cand i-a venit la indemna le-a violat. A sapat Justitia. I-a desfiintat independenta. A facut din tara, stramband legile statului si codurile sale, un rai al marilor corupti, al ucigasilor, al violatorilor si spargatorilor, al talharilor de drumul mare.

I-a pus sub control pe magistrati, torpiland statul de drept. Si i-a sifonat tarii durabil imaginea externa, tradand interesele romanilor chiar si cand nu s-a concentrat sa-i devalizeze astfel incat hotii sa nu fie trasi la raspundere.

De ce Antena 3 si RTV?

E incontestabil ca PSD e un partid extremist. Care si-a probat de altfel inadecvarea la democratie revarsand asupra romanilor potopuri de fake-news si caldari de laturi xenofobe si antisemite, marca Olga Vasilescu, potrivit careia Iohannis s-ar si vedea "sef de lagar de concentrare".

Dar daca, in numele democratiei, presedintele se crede indreptatit sa excluda de la dialog aceasta grupare extremista si pe nedemna reprezentanta a PSD, oare de ce organizeaza el o "dezbatere" cu goarnele unor posturi de agitprop pesedist? Ba chiar cu doua din categoria celor mai imunde organe de propaganda? De ce le da dreptul reprezentantilor Antena 3 si RTV sa puna intrebarile pe care i le refuza protejatei lor, Dancila? De dragul publicului lor captiv, care nu se mai face bine de atatia amar de ani?

N-ar fi fost elementar sa dea socoteala cu adevarat? Si-anume doar unor ziaristi critici, in stare sa ceara socoteala in mod credibil, fara ca presedintia sa-i puna in rand cu manipulatorii?

De ce aplica presedintele standarde duble? De ce nu se gandeste ca-si torpileaza astfel legitimitatea, trisand in loc de a da seama realmente, de vreme ce-i va determina pe multi sa absenteze de la urne si sa-i sporeasca vulnerabilitatea in cazul unei viitoare suspendari?

Crede oare astfel taciturnul sef al statului roman ca-si face un serviciu excluzand majoritatea ziaristilor in "tarcul mut", cum potrivit a numit colegul meu, Cristi Stefanescu, perimetrul gazetarilor obligati, la intalnirea cu Iohannis, sa taca? Si unde sunt ziaristii straini? Unde e presa internationala? E-n alt tarc mut.

E, pesemne, in tristul ocol al oilor care, ca prea multi evrei in epoca nazista, se lasa duse la taiere, din moment ce ziaristii apuseni sunt fie indiferenti, fie nu mai indraznesc sa-si strige din rasputeri oroarea provocata de dictatori, de regimuri totalitare si de abominabilele lor crime.

De pilda, sila de comunistii chinezi, al caror aparat represiv a inceput sa omoare studenti protestatari militand pentru democratie in Hong Kong, dupa ce a inghesuit in lagare de reeducare (poate, cine stie, ca la Pitesti) aproape un milion de uiguri.

Sau dezgustul iscat de hulpavii ayatolahi ai teocratiei persane, care, din sete nemasurata de castig si de sange varsat de teroristi in Israel, Liban sau Yemen, au triplat si cvadruplat pretul benzinei, sugrumandu-i economic, intr-o tara plina de titei, pe iranienii de rand.

Dar la acestea UE si majoritatea ziaristilor ei tac asurzitor. Ii lasa pe mult detestatii si vituperatii americani sa protesteze, in timp ce Europa ia parte, ipocrit si las, la aplicarea de standarde duble.

De pilda statului evreu, caruia CJUE i-a impus marcarea de produse din teritorii controversate, ca Iudeea, in timp ce asupra statului evreu cadeau sute de rachete lansate de Jihadul Islamic, un grup terorist finantat si inarmat de iranieni.

In rastimp, birocratia europeana, care pretinde ca ar ingrijora-o antisemitismul drapat in antisionism, cocoloseste regimul iranian si face scapate alte tari, de pilda, China comunista, ocupanta Tibetului, de decizii de marcare similara. Vai de biata democratie.

Oare ce mai valoreaza libertatea, daca aparatorii ei autentici au ajuns sa fie atat de marginalizati, de vitregiti si dispretuiti de toate cele patru puteri din patria democratiilor?

Petre M. Iancu

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Iohannis dezbatere Dancila jurnalisti , #democratie