Cine este Stelian Fuia, potential ministru al Agriculturii

Marti, 07 Iunie 2011, ora 15:00
2879 citiri
Cine este Stelian Fuia, potential ministru al Agriculturii

In cazul instalarii unui nou premier, varianta tot mai vehiculata pentru portofoliul Agriculturii, pe relatia Palatul Cotroceni - Palatul Victoria, este deputatul PDL de Calarasi, Stelian Fuia.

Acesta s-a remarcat in activitate, in ultima vreme, facand fata cu succes cerintelor si directivelor de partid. Ceea ce l-a propulsat pana in pozitia de lider al Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor si la timona organizatiei judetene a PDL.

Stelian Fuia a ajuns deputat de Calarasi in 2007, luandu-i locul liberalei Adina Valean (sotia lui Crin Antonescu), care a fost aleasa europarlamentar.

Fuia a devenit presedinte al Comisiei pentru agricultura la 9 septembrie 2010 si presedinte al PDL Calarasi la 29 ianuarie 2011, dupa ce l-a ingenunchiat pe contracandidatul sau, Marian Dinulescu.

In laborioasa activitate derulata in camera inferioara a Parlamentului, Fuia s-a dovedit unul dintre cei mai zelosi deputati, ocupand locul 24 la acest capitol. Chit ca a lipsit de la lucrarile Camerei si la cele ale comisiei pe care o prezideaza in proportie de 36% (locul 238 in topul de prezenta).

Eficienta parlamentara

Cu cele 55 de propuneri legislative initiate pana la data de 6 iunie 2011, Fuia se plaseaza pe locul 24 in topul celor mai activi deputati. Numai ca nicio initiativa legislativa nu i-a fost promulgata pana in prezent, din toate cele 55. Situatia initiativelor parlamentarului este urmatoarea:

- initiative promulgate - 0 (zero);

- initiative adoptate de Senat - 1;

- initiative returnate de presedintele Traian Basescu - 1;

- initiative respinse - 10;

- initiative retrase chiar de Stelian Fuia - 4;

- initiative trimise la comisiile de specialitate - 14;

- initiative trimise la Senat - 5;

- initiative aflate pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor - 4;

- restul - inca nu se stie.

Trecut voios de deputat

De-a lungul timpului, Stelian Fuia a fost acuzat in presa de implicare in trafic de armament, introducerea in tara a culturilor agricole modificate genetic, sarcasm cu privire la decesul unui angajat, afaceri extrem de banoase, dar si dubioase cu statul, presiuni, santaje, amenintari si alte asemenea.

Tot lui ii apartine ideea reducerii impozitului unic pe profit de la 16% la 12%, in scopul redresarii economice a tarii noastre, raportat la situatia de criza totala pe care o traverseaza.

Deputatul a mai fost acuzat de Agentia Nationala de Integritate, privind un flagrant conflict de interese si unele declaratii false in acte publice, scapand in cele din urma de anchetele Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Stelian Fuia Agricultura, #Stelian Fuia PDL, #Fuia ministru Agricultura , #deputat
Comentarii