Anastase nu poate taia microfonul Opozitiei in sedinte din cauza unui deputat PD-L

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 13:52
3527 citiri
Anastase nu poate taia microfonul Opozitiei in sedinte din cauza unui deputat PD-L
Foto: cdep.ro

Un deputat PD-L, obisnuit probabil sa voteze prin ridicare de mana, a incurcat butoanele aparatului de vot electronic si a apasat butonul "Nu" la proiectul care modifica Regulamentul Camerei. Votul sau a fost cel care a impiedicat adoptarea propunerii favorabile propriului partid.

Proiectul de hotarare, pe care chiar presedinta Camerei, Roberta Anastase, apare ca initiator, avea nevoie de 167 de voturi favorabile, dar n-a intrunit decat 166. Singurul democrat-liberal care a votat impotriva a fost Florian Geanta (foto), deputat de Bucuresti. Geanta a marturisit pentru Jurnalul National ca nu i-a trecut prin cap sa faca un act de disidenta, ci a votat asa "din greseala".

Proiectul care a picat la vot marti i-ar fi dat in final dreptul Robertei Anastase sa taie si microfonul Opozitiei in sedintele de plen. Astfel, in proiect se arata ca presedintele Camerei poate propune sistarea dezbaterilor "in cazul in care considera ca se obstructioneaza lucrarile plenului".

Nu este pentru prima oara cand in Parlament se voteaza din greseala. Sa ne reamintim doar celebrul caz al votului dat de PD-L "dupa deget", in cazul scaderii TVA la produsele alimentare si neimpozitarii pensiilor sub 2000.

De asemenea, la motiunea de cenzura depusa de Opozitie in iunie 2010, trei parlamentari ai PD-L au votat, de data asta cu bile, tot din greseala, adica impotriva interesului propriului Guvern, dupa cum a sustinut Radu Berceanu, care nu a dat numele colegilor neatenti, dar a spus ca i-a vazut apoi cum "isi smulgeau parul din cap" de ciuda.

Berceanu: Unii parlamentari PD-L au votat din greseala motiunea (Video)

Dar astfel de greseli nu se petrec doar in tabara Puterii. Senatorul PNL Mircea Diaconu a votat, in luna martie, la fel ca si democrat-liberalii atunci cand se discuta revocarea din functie a presedintelui Senatului, Mircea Geoana, dand nastere la speculatii privind trecerea sa in tabara celor care doresc revocarea acestuia si generand un schimb violent de replici cu democrat-liberalul Iulian Urban.

Diaconu a votat gresit revocarea lui Geoana si a provocat scandal (Video)

Senatorul liberal a explicat apoi jurnalistilor ca a votat gresit pentru ca a venit la Senat "calat" inca de la inceputul sedintei sa voteze impotriva revocarii lui Geoana, asa ca a ramas "cu 'Nu' in cap".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Florian Geanta deputat, #deputat vot greseala, #modificare regulament Camera Deputatilor , #deputat
Comentarii
Poza Arthas
Arthas
rank 4
I
I.E.Feher
rank 1
Hm, votezi gresit cand de votul tau depinde soarta legii/proiectului/propinerii? Nu cred! Daca da, atunci este unautogol clasic!:)