Honorius Prigoana, o EBa pentru Parlamentul autohton

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 02 Ianuarie 2010, ora 23:14
8231 citiri
Honorius Prigoana, o EBa pentru Parlamentul autohton

Candidatura lui Honorius Prigoana pentru un post de deputat in Colegiul 1 Bucuresti tradeaza, dincolo de orice alt comentariu, pozitia pe care tatal sau o ocupa in Partidul Democrat Liberal.

Influenta pe care a ajuns sa o exercite Silviu Prigoana in PD-L este, orice s-ar spune, spectaculoasa. Ea este insa si surprinzatoare in acelasi timp, daca ne gandim la rigorile si regulile impuse in acest partid de principalul sau lider.

Intr-un partid in care nimeni nu vorbeste aiurea, nimeni nu apare unde vrea, cand vrea si cum vrea, in care totul este controlat strict de catre cativa lideri, candidatura lui Honorius, dar mai ales comentariile lui Silviu Prigoana in legatura cu aceasta sunt un eveniment.

Exista si ceva nefiresc in aceasta candidatura a lui Honorius. Daca in aceste momente, cand in Parlament se duce o lupta apriga pentru pastrarea majoritatii pe muchie pentru Guvernul Boc IV, Partidul Democrat Liberal isi permite luxul de a face astfel de experimente sociale, trimitand in lupta pentru un post de deputat, mai ales la un Colegiu din Bucuresti, un tanar de 23 de ani fara nicio experienta politica, fara niciun stagiu de pregatire intr-o organizatie de tineret a partidului, in acest caz inseamna ca ceva scapa logicii normale in care orice cetatean ar fi tentat sa inteleaga initial politica.

Nu cred ca tine argumentul cu activitatea politica pe care Honorius Prigoana ar fi sustinut-o la Chicago pentru PD-L, indiferent cate voturi i-ar fi adus lui Basescu la alegeri. La fel ca si Elena Basescu, Honorius Prigoana reprezinta nu nepotismul, ci lipsa de consideratie a unui partid care gireaza si legitimizeaza dorintele, fantasmele si hachitele unor copii de bani gata, ale unor tineri care nu au luat contact cu realitatea decat in mod mediat de influenta numelui si banilor familiei din care provin.

Insa marea problema a candidaturii lui Honorius nu este a sa, ci a tatalui sau, care a girat, a incurajat si a sustinut, dupa cum singur a afirmat, din toate puterile si cu toate resursele aceasta decizie. Silviu Prigoana a facut insa mult mai mult decat atat, el a impus aceasta candidatura in numele partidului, datorita finantarilor pe care le-a facut de-a lungul timpului in campaniile electorale ale PD-L.

Rasplata din partea partidului se arata acum. Un partid care se vrea a da tonul modernizarii clasei politice, un partid care sustine modernizarea Romaniei ajunge sa trimita in Parlament, si foarte probabil sa ajute la castigarea alegerilor, un tanar al carui singur merit este, cel putin pana acum, acela ca este fiul unuia dintre sponsorii acestei formatiuni politice.

Dimensiunea adevarata a sfidarii cu care este tratata orice discutie purtata in jurul meritului care l-ar recomanda pe Honorius Prigoana in postura de candidat pentru un post de deputat in Parlamentul Romaniei a fost data de tatal sau, deputatul PDL Silviu Prigoana, care a afirmat saptamana trecuta ca poporul ar trebui "sa se bucure" ca nu si-a pus sotia, Adriana Bahmuteanu, "pe lista".

Ca sa ne risipeasca orice urma de indoiala cu privire la motivatiile care l-au determinat sa isi numeasca insa fiul "pe lista", Silviu Prigoana si-a expus si filosofia de politician in legatura cu destinul membrilor familiei sale: "eu nu cred ca, daca tata unui copil din Romania e om politic, om de afaceri sau ceva, neaparat copilul lui sa stea in scaune cu rotile, sa le curga bale din gura".

Distractiva filosofia lui Silviu Prigoana, mai ales ca am putea intoarce spusele sale si sa ne gandim ca, in schimb, copiii care nu sunt ai unor politicieni influenti, ai unor oameni de afaceri "sau ceva" stau in scaune cu rotile si le curg, cu siguranta, balele din gura la spectacolul oferit de copiii "de bani gata".

S-a spus ca Honorius Prigoana are macar meritul de a nu fi un copil prost, ca vorbeste coerent si destul de inteligent. Pana la urma, ar trebui si noi sa ne obisnuim cu faptul ca, in Romania, calitatile normale si obisnuite ale unui tanar sunt ridicate la rang de virtute, mai ales atunci cand acesta tinde sa patrunda intr-o lume unde acestea sunt chiar raritati.

Sunt multe intrebari care inca si-ar astepta un raspuns in legatura cu aceasta candidatura, dar la una dintre ele stim ca a raspuns, indirect ce-i drept chiar Traian Basescu. Intrebat in campanie electorala de candidatura fiicei sale pentru Parlamentul European, fostul si actualul presedinte a spus ca poate aceasta a fost o greseala, intrucat i-a adus o scadere a popularitatii.

E limpede - ceea ce pentru fiica presedintelui a fost o greseala nu mai este si pentru fiul lui Silviu Prigoana, intrucat scaderea de popularitate nu mai loveste acum pe nimeni, nici partidul, nici pe vreun alt candidat. O judecata sanatoasa, perfect integrabila in conceptual de modernizare a Romaniei cu care PD-L se pregateste sa construiasca si un Parlament mai bun.

PD-L devine, daca asta a fost scopul strategilor sai, un partid tot mai "cool" pe zi ce trece. Imbracati in flacara violeta, cu un meta-lider care "ciuruie" concurenta neconformist, cu femei sexy si inteligente care administreaza miliardele Uniunii Europene, Partidul Democrat Liberal devine, intr-adevar, cea mai moderna formatiune politica din Romania - una "coola".

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#candidatura Honorius Prigoana, #alegeri anticipate Colegiul 1 , #deputat
Comentarii
Poza vanshakira
vanshakira
rank 5
Politistii i-au intocmit dosar de cercetare penala lui HONORIUS PRIGOANA, pentru ca a condus desi avea permisul suspendat. Ce s-a intamplat cu acel dosar? Cred ca s-a dat un N.U.P. cat casa, doar este baiatul lui tata!