Ziare.com

Comisia Juridica: Alesii locali in conflict de interese sa fie sanctionati cu 10% din salariu pe 6 luni

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 14:29

   

Comisia Juridica: Alesii locali in conflict de interese sa fie sanctionati cu 10% din salariu pe 6 luni
Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat, marti, raport favorabil pentru initiativa legislativa de modificare a Statutului alesilor locali, stabilind ca fapta acestora de a incalca legislatia in materie privind conflictul de interese va constitui abatere disciplinara si se va sanctiona cu diminuarea indemnizatiei cu 10% pe o perioada de maximum 6 luni.

Propunerea legislativa a fost initiata de deputatul Catalin Radulescu "Mitraliera" si semnata de 12 parlamentari de la PSD.

Proiectul mai prevede si ca alesii locali au un interes personal intr-o anumita zona daca au posibilitatea sa anticipeze ca votul lor este decisiv in luarea unei decizii a autoritatii publice din care fac parte care ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru sot, sotie, rude sau afini pana la gradul al doilea, orice persoana fizica sau juridica cu care au o relatie de angajament, o societate comerciala la care detin calitatea de asociat unic, administrator sau de la care obtin venituri, o alta autoritate din care fac parte, asociatie sau fundatie din care fac parte.

Deputatul USR Stelian Ion a propus ca pentru conflict de interese alesii locali sa fie sanctionati cu incetarea mandatului.

"E foarte corect sa existe un regim identic pentru incompatibilitate si pentru conflictul de interese, iar acesta sa fie incetarea de drept a mandatului", a spus Stelian Ion.

Presedintele Comisiei Juridice, social-democratul Eugen Nicolicea, a precizat ca in nicio alta lege, nici macar la functionarii publici, nu exista incetare de mandat pe conflict de interese.

"Nu scrie niciunde ca pentru conflict de interese se inceteaza mandatul", a spus Nicolicea.

Propunerea USR a fost respinsa in comisie.

Proiectul urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, care este primul for sesizat, iar Senatul este decizional.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1768 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Interesant

Ce-i 10 % din 6 luni de salariu unui ales local cand acesta poate castiga de 100 de ori mai mult intrand in conflict de interese !
Mafia PSD+alde le da liber la furat alesilor locali !

 

De acord !

Subliniez ca dupa ce i s-a aratat pisica, Radulescu a trecut la pupat in rafale doar, doar va redobindi bunavointa vatafului.

10% si

O vizita pe la Dragnea pentru doamne.
Na pedeapsa.

 

eu zic ca e prea mult ! sunteti prea aspri cu frumuseste de

incompatibili, viitori infractori si cu siguranta penali :)
un vot de blam si o mustrare verbala ajung...

"Comisia Juridica: Alesii locali in conflict de interese sa fie sanctionati cu 10% din salariu pe 6 luni".

 

Bine lucrat, nimic de zis.

Intru intr-un conflict de interese de pe urma caruia castig 100.000 de euro (ca sa nu vb de milioane) iar daca sunt prinsa, pedeapsa e de cateva sute de euro.

"Cand Dumnezeu vrea sa duca un om la pierzanie, mai intai ii ia mintile"

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor