Cum s-a facut de ras in Parlament fostul sot al Olgutei Vasilescu, votat in conducerea ASF (Video)

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 16:44
34484 citiri
Cum s-a facut de ras in Parlament fostul sot al Olgutei Vasilescu, votat in conducerea ASF (Video)
Foto: captura video Facebook/Claudiu Nasui

Ovidiu Wlassopol (foto), fostul sot al Liei Olguta Vasilescu, a fost votat, miercuri, de Parlament si va ocupa functia de prim-vicepresedinte al ASF, cu toate ca la audierea in comisii el n-a stiut sa raspunda la o intrebare simpla si extrem de importanta, pusa de un membru al comisiei care il audia.

Deputatul Claudiu Nasui (USR) este cel care l-a pus in incurcatura pe fostul sot al ministrului Muncii.

"Din pacate, aceasta numire este simptomatica pentru ce vedem la scara larga in tot statul roman. De la prim-ministrul propus si pana jos, toate pozitiile cheie sunt date pe criteriul oportunismului si nu al profesionalismului.

Am avut o singura intrebare pentru domnul Wlassopol, care, conform CV-ului, lucreaza la ASF de multi ani. O intrebare tehnica pentru cineva care nu a avut tangenta cu domeniul asigurarilor, dar la care ar trebui sa raspunda usor cineva care s-a ocupat de asta in ultimii ani.

Va las sa urmariti raspunsul pe care l-am primit si sa judecati singuri pe ce criterii a fost numit in pozitia de vicepresedinte ASF, pozitie din care va incasa un salariu net de ~13,800 de euro pe luna", a postat miercuri pe Facebook Claudiu Nasui.

Concret, deputatul l-a intrebat pe Wlassopol care sunt diferentele principale intre RBNS si IBNR, iar Wlassopol a raspuns, dupa cateva secunde de ezitare: "Nu cunosc".

"Sunt principalele doua rezerve din asigurari", i-a explicat Claudiu Nasui.

"E, efectiv, domeniul principal de activitate al ASF in momentul in care supravegheaza asigurarile. Multumesc, nu mai am nicio intrebare", a continuat el.

"Imi spuneti si mie, va rog frumos, ce inseamna RBNS-ul?", a intrebat cu candoare fostul sot al Olgutei Vasilescu.

"Reported But Not Settled", a raspuns Claudiu Nasui intr-o engleza impecabila. "Si IBNR - Incurred But Not Reported", a adaugat deputatul USR.

"Sunt cele doua rezerve pe care orice companie de stat trebuie sa le tina si ASF-ul trebuie sa fie atent ca ele sa fie corect constituite, ca sa nu se mai repete cazuri de tipul ASTRA sau al altor companii de asigurari, Carpatica sau celelalte care au mai fost scheme piramidale in piata", i-a mai explicat Nasui viitorului prim-vicepresedinte al ASF.

"Inteleg ca inseamna capitalul minim pe care trebuie sa il depuna...", a incercat sa depaseasca momentul Wlassopol.

"Nu, nu inseamna asta. Inseamna altceva. Sunt doua rezerve diferite", a replicat Ovidiu Nasui.

In ciuda episodului extrem de jenant, Wlassopol a fost avizat favorabil prin vot de colegii din comisie, iar miercuri avizat si de Parlament.

"Concluzia, o stiati deja, imparatul este gol. Mai trist este ca probabil a fost intotdeauna gol. Intelegem ca PSD are majoritate si ca va lua toate pozitiile cheie, dar macar sa puna niste oameni care mai inteleg ceva din domeniu pe care vor fi insarcinati sa-l conduca. Altfel sa nu ne miram ca avem problemele pe care le vedem in domenii importante cum sunt asigurarile.

Culmea este ca salariile acelea exorbitante au fost puse la acel nivel, chipurile, pentru a-i atrage pe cei mai buni din industrie spre acele pozitii. Ce s-a intamplat, insa, este taman opusul. Si ca sa intelegeti gravitatea problemei, domnul Wlassopol a fost votat de toate partidele mai putin USR si un vot de la PNL", a comentat Claudiu Nasui.

Postarea a strans 74.000 de vizualizari si peste 1.600 de shares in doar 8 ore. Situatia prezentata in clip a fost comentata si de fostul premier Dacian Ciolos. "Cred ca nu mai e prea mult de adaugat. Dar e trist... pentru ca intr-o lume normala si responsabila, numire politica nu ar trebui sa fie in contradictie cu numire profesionista. Asta atunci cand Politicul urmareste Binele general", a scris acesta pe Facebook.

Claudiu Nasui este deputat de Bucuresti, economist, absolvent al Universitatii Paris-Dauphine, are un Master in Finante obtinut la Universitatea Bocconi din Italia si fost consilier in Guvernul Ciolos.

In calitate de prim-vicepresedinte ASF, Ovidiu Wlassopol va incasa un salariu urias, de circa 61.250 de lei lunar (13.800 euro).

Conform Digi24, Ovidiu Wlassopol nu are un CV public actualizat dupa 2004.

In cel de atunci el scria ca a absolvit Comunicare si Relatii Publice la SNSPA si ca este student in anul 2 la Facultatea la Drept, in Craiova. El a mai lucrat ca jurnalist la Jurnalul National, Libertatea si Pro TV.

Wlassopol a fost casatorit timp de 14 ani, pana in 2016, cu Lia Olguta Vasilescu, unul dintre cei mai puternici lideri ai PSD.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#Claudiu Nasui Wlassopol ASF audiere , #asigurari
Comentarii