Doi deputati UDMR, condamnati definitiv la inchisoare cu suspendare

Marti, 10 Februarie 2015, ora 13:37
2578 citiri
Doi deputati UDMR, condamnati definitiv la inchisoare cu suspendare
Foto: Nasul TV

Doi deputati UDMR au fost condamanti definitiv, marti, la inchisoare cu suspendare.

Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat de procurorii Parchetului General ca si-a angajat ilegal sotia in biroul parlamentar.

Un complet de cinci judecatori i-a respins luni apelul lui Mate Andras Levente si a mentinut o decizie din 30 iunie 2014 luata de un alt complet de judecata, prin care deputatul a fost condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendare.

Decizia instantei este definitiva.

Ancheta in acest caz a fost demarata in urma unei sesizari depuse de Agentia Nationala de Integritate (ANI) in septembrie 2011, prin care Mate Andras Levente era acuzat ca si-ar fi angajat ilegal sotia, Erzsebet Mate, in perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, in Biroul Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 13 Cluj.

Mate Andras: Multi deputati si-au angajat rudele. Doar eu am fost trimis in judecata, desi am NUP

Potrivit Parchetului General, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente, sotia sa a fost angajata de catre Camera Deputatilor prin contract individual de munca pentru perioada 16 martie 2010 - sfarsitul mandatului de deputat, contract de munca care a fost avizat chiar de catre parlamentar.

In baza contractului de munca incheiat, sotia deputatului UDMR a incasat, in perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei.

Initial, procurorii pronuntasera o solutie de neincepere a urmaririi penale in acest caz, insa dosarul a fost redeschis ca urmare a unei decizii a fostului prim-adjunct al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Daniel Morar.

Un alt deputat UDMR condamnat la inchisoare

Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat definitiv luni de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an si sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat de ANI ca si-a angajat nelegal fiul si sotia la biroul sau parlamentar.

Initial, Karoly Kerekes a fost condamnat in octombrie 2014 la 2 ani inchisoare cu suspendare, pedeapsa redusa, in apel, la un an si jumatate inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de de 3 ani si 6 luni.

De asemenea, completul de cinci judecatori a desfiintat si decizia primei instante, prin care deputatul UDMR nu avea dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie publica pe o durata de 10 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Mate Andras UDMR condamnat suspendare, #Mate Andras condamnat conflict interese , #deputat