Deputatii au taiat din sporurile angajatilor si din investitii

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 18:59
1224 citiri
Deputatii au taiat din sporurile angajatilor si din investitii
Foto: Arhiva

Deputatii au taiat din fondurile pentru acordarea unor sporuri si prime si au renuntat la unele achizitii pentru a se putea incadra in bugetul diminuat cu 7.466.000 lei, in urma rectificarii adoptate de Guvern la 31 august, potrivit unei informari prezentate de secretarul general al Camerei.

Astfel, Camera a taiat, la capitolul cheltuieli cu personalul, pentru incadrarea in sumele alocate in urma rectificarii- 1.980.000 lei din sporurile de vechime, 2.020.000 provenind din alte sporuri, 580.000 lei din fondul de premii, 100.000 din banii aferenti primelor de vacanta si 1.286.000 din contributiile aferente cheltuielilor salariale.

Secretarul general al Camerei Gheorghe Barbu explica de unde s-au putut face aceste economii- 65 de posturi din serviciile Camerei Deputatilor, aferente mediei primelor 8 luni din 2009, au ramas vacante, pentru angajatii serviciilor Camerei Deputatilor s-au facut plati lunare din fondurile speciale pentru incapacitatea temporara de munca de circa 550 mii lei pe primele 8 luni din anul curent si, in plus, fluctuatia de personal inregistrata in cursul anului a condus la diminuarea platii unor sporuri-de stabilitate, vechime, conditii vatamatoare de munca.

La titlul "Alte transferuri", reducerea de 250.000 lei ceruta de Guvern, de la 1.457.000 lei la 1.207.000 lei, a fost operata la alineatul "Alte transferuri curente interne", reducandu-se fondurile destinate finantarii unor persoane juridice nonprofit.

Cheltuielile pentru active nefinanciare s-au redus cu 1.250.000 lei, de la 22.213.000 lei la 20.963.000 lei. Pentru incardarea in alocatiile bugetare la acest titlu au fost reduse cu 700.920 mii lei sumele alocate dotarilor, prin diminuarea valorilor pentru un motofierastrau de tuns gard viu, un sistem de analiza si masura utilitati, un sistem cluster si sistem backup pentru recuperare de date in caz de dezastru, si prin amanarea pentru anii urmatori a achizitionarii unor masini, echipamente, aparatura birotica si altor bunuri: instalatie mobila de udare, copiatoare, aparat foto digital cu accesorii, agregate climatizare televizoare,echipament informatic multifunctional.

Deputatii au redus cu 549.080 lei si suma alocata pentru definitivarea parcajului subteran de pe platofrma Palatului Parlamentului, intrucat "procedura de licitatie se va incheia in trimestrul IV si nu mai este suficient timp pentru a se utiliza intreaga suma prevazuta pentru acest obiectiv".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#bugetul Camerei Deputatilor redus, #reduce suma investitii, #taia sporuri angajati , #deputat