Deputatii se cearta pe... automate de cafea

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 16:28
1753 citiri
Deputatii se cearta pe... automate de cafea
Foto: Kaboo.ro

Deputatii au aprobat, miercuri, in sedinta de Birou Permanent, listele de achizitii si lucrari pe anul 2009, in valoare totala de 28 de milioane de lei.

Discutiile s-au concentrat, in mare parte, pe achizitiile de espresoare si carucioare calde pentru farfurii, care au generat conflicte intre membrii Biroului.

Cea mai mare parte a sumei va fi directionata catre lucrarile de interventie la instalatiile de distributie din cadrul punctelor de alimentare cu energie electrica.

In memorandumul semnat de secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, se arata ca instalatiile electrice sunt proiectate si montate inainte de 1989 si nu mai corespund calitativ cerintelor impuse de ENEL.

O alta serie de interventii vizeaza instalatiile de aer conditionat si de ventilatie, socotite ca fiind neecologice.

In al treilea rand, fondurile pentru reparatii vor fi folosite si pentru interventia asupra retelei de apa care "este necesara datorita vechimii ei, datorita conditiilor de mediu, datorita colmatarii coloanelor de apa rece, calda si de incalzire", dupa cum se spune in memorandum.

O suma de 40.000 de lei a fost alocata unui studiu de fezabilitate necesar pentru eliberarea de sarcini a terenului pe care urmeaza sa fie construita Catedrala Mantuirii Neamului.

La un moment dat, in timpul sedintei, secretarul Valeriu Zgonea a parasit sala Biroului Permanent, iritat de discutiile referitoare la espresoare si carucioare calde pentru farfurii.

Zgonea a spus ca deputatii "se cearta" pe tema oportunitati achizitionarii de espresoare pentru Centrul National de Conferinte, aratand ca o astfel de achizitie ar suscita atentia presei.

Pe lista de achizitii pentru Centrul International de Conferinte se regasesc 3 carucioare calde pentru farfurii, doua dulapuri calde mobile, 6 espresoare automate pentru cafea, un dulap frigorific, o masina de turat foietaj cu banda si un PC cu imprimanta, pentru care s-au alocat 300.000 de lei din bugetul Camerei.

"A fost o discutie care viza optimizarea activitatii din unitatile de alimentatie publica din cadrul Parlamentului si aici s-au facut niste comentarii care pur si simplu au fost niste comentarii tehnice asupra necesitatii unor asemenea aparate pentru a micsora timpul de preparare a unei cafele in timp ce un parlamentar solicita in pauza de sedinta", a spus Cezar Preda, intrebat despre discutiile din Biroul Permanent.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#cearta automate cafea, #deputat Birou Permanent , #deputat