Deputatul fugar Marko Attila: M-am trezit condamnat. Am fost fraierul comisiei, musca in laptele infestat

Vineri, 27 Martie 2015, ora 18:02
4941 citiri
Deputatul fugar Marko Attila: M-am trezit condamnat. Am fost fraierul comisiei, musca in laptele infestat
Foto: Radio Resita

Deputatul UDMR Marko Attila, in cazul caruia DNA cere un nou aviz pentru arestare, in dosarul despagubirilor pentru imobile supraevaluate cu circa 75 milioane de euro, sustine ca niciodata nu a folosit "procesul de restituire si despagubiri in scopuri personale" si ca nu a cerut si nu a primit mita.

Potrivit unui comunicat al deputatului UDMR Marko Attila, care a fugit in Ungaria, transmis, vineri, agentiei Mediafax, acesta arata ca a militat intotdeauna ca procesul de restituire "sa fie cat mai amplu, cat mai acoperitor si sa se incheie cat mai repede".

Deputatul UDMR Marko Attila a jurat sa-si indeplineasca mandatul cu onoare, dar a fugit in Ungaria

"Eu m-am implicat in procesul de restituire si despagubiri din dorinta sincera de a ajuta oameni de a caror proprietate si-a batut joc regimul comunist. Intentia mea a fost sincera, militand intotdeauna ca acest proces sa fie cat mai amplu, cat mai acoperitor si sa se incheie cat mai repede.

Niciodata in toata cariera mea nu am folosit procesul de restituire si despagubiri in scopuri personale, nu am cerut si nu am primit mita. Mai mult, vazand aceste cazuri pe care regret ca nu am avut cum sa le observ, condamn cu fermitate orice persoana care a vazut afaceri banesti in dreptul legitim al unei persoane persecutate de comunism. Este o rusine si, intr-adevar, o infractiune. Nu am avut si nu am de-a face nimic cu acestia", a aratat Marko Attila.

S-a "trezit condamnat"

Acesta a mentionat ca "s-a trezit condamnat" in cazul Colegiului Miko din Sfantu Gheorghe, "desi a fost limpede de la inceput ca restituirea a fost absolut corecta, imobilul a fost al bisericii si am aplicat corect legea".

"Ma trezesc apoi, dupa cateva zile, cu o cerere de arestare preventiva care a fost aprobata inainte sa vad dosarul si sa ma conving ca, de fapt, procurorii stiau de la bun inceput ca nu am fost la sedinta si, pur si simplu, omit sa trimita aceste documente la Parlament. Acum ma vad tarat intr-un caz similar, fara sa am habar de smecheriile altora. (...) Cei care, intr-adevar, au comis asemenea fapte sa raspunda. Cei care nu, sa fie lasati in pace. Nu este o rugaminte, ci un principiu de drept, intr-un stat de drept. Sau poate gresesc eu si Romania nu e stat de drept", a mai subliniat deputatul UDMR.

Marko Attila a explicat, in document, practica si modul de lucru ale Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD), din care a facut parte, mentionand ca rolul major si definitoriu in procesul de despagubire nu apartine acestei comisii, ci ANRP.

Ce spune despre "mizeria din cazul Bica"

Deputatul UDMR mai sustine ca membrii CCSD nu au si nu pot avea acelasi rol si responsabilitate in comisie, atata timp cat proveneau din diverse institutii.

"Mizeria din cazul Bica a dovedit ca era posibil ca unii membrii ai comisiei sa aiba interese personale in a cauta anumite dosare si sa 'negocieze' evaluarea lor. Pentru mine, insa, acest lucru era imposibil de depistat", a mai spus Marko.

Avocatul lui Marko Attila, deputatul cautat de DNA: A ales sa traiasca in alta tara

In ceea ce priveste rolul si activitatea sa in CCSD, deputatul UDMR considera ca a fost "fraierul acestei comisii, musca in laptele infestat".

Deputatul a mai aratat ca, citind dosarul Bica si rechizitoriul din acel dosar, a constatat ca, practic, era imposibil sa-si dea seama "de aceste smecherii ale unor membri".

In finalul comunicatului, Marko Attila a sustinut ca nu i se poate imputa comiterea vreunei infractiuni "prin neparticipare la sedinta", dupa cum nu i se poate imputa si obligatia de a avea cunostinte de evaluator imobiliar ca membru in comisie.

Acesta a adaugat ca una e sa ceri si sa primesti mita pentru o despagubire si alta e sa fie imposibil sa-ti dai seama daca cineva a facut asta.

Surse din UDMR au declarat, vineri, ca deputatul Marko Attila se afla la Budapesta inca de la sfarsitul anului trecut. Potrivit surselor citate, acesta le-ar fi spus apropiatilor sai ca nu intentioneaza "si nici nu s-a gandit vreodata" sa renunte la cetatenia romana.

Marti, procurorii DNA au cerut un nou aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor, in dosarul in care este implicat si Horia Georgescu, fiind suspectat de abuz in serviciu privind acordarea de despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro, in cadrul ANRP.

DNA cere din nou aviz pentru retinerea deputatului fugar Marko Attila

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marko Attila trezit condamnat, #Marko Attila DNA, #Marko Attila Ungaria , #deputat
Comentarii