Deputatul fugar Marko Attila trebuie sa-si consulte dosarul in Parlament: Sa-i trimitem 11 volume e prea mult

Marti, 03 Martie 2015, ora 14:11
1886 citiri
Deputatul fugar Marko Attila trebuie sa-si consulte dosarul in Parlament: Sa-i trimitem 11 volume e prea mult
Foto: Digi 24

Vicepresedintele Comisiei juridice a Camerei, Ciprian Nica, a declarat, marti, ca deputatul UDMR Marko Attila pentru care Camera Deputatilor a incuviintat cererea DNA de arestarea preventiva, poate sa-si consulte dosarul personal sau prin avocat la Camera, daca dosarul se mai afla la forul legislativ.

Nica a facut aceste precizari dupa ce Biroul Permanent a solicitat Comisiei juridice un punct de vedere asupra cererii deputatului UDMR Marko Attila de a i se trimite cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii sale preventive, precum si dosarul sau.

El a spus ca membrii Comisiei juridice au predat dosarul lui Marko Attila la Biroul Permanent a doua zi dupa ce acest caz a fost dezbatut in comisie.

Nica a precizat ca dosarul nu poate fi trimis la domiciliul lui Marko Attila si nici in Ungaria unde se afla acesta, adaugand ca doar o copie dupa rechizitoriu ar putea sa-i fie trimisa la domiciliu.

Deputatul Marko Attila, care ar fi trebuit arestat in dosarul Bica, de negasit

"Parerea mea este ca poate sa ia la cunostinta (Marko Attila - n.red.) despre dosar, daca este la Biroul Permanent. Daca Biroul Permanent l-a predat mai departe, la Parchet, atunci inseamna ca nu mai este in Camera Deputatilor. Dar daca e la Biroul Permanent, atunci Biroul Permanent poate sa-i faca o copie cu certificare numai la rechizitoriu. Pentru intreg dosarul de 11 volume trebuie sa-si desemneze un aparator delegat cu mandat si reprezentare avocatiala ca sa consulte dosarul, dar ca sa-i dai 11 volume sau cat are dosarul, este mult prea mult", a explicat Ciprian Nica.

El a mai aratat ca regulamentul Camerei nu prevede astfel de situatii. "Regulamentul nu distinge, apar situatii care nu sunt prinse in regulament", a adaugat Nica.

Marko Attila a cerut dosarul, dar nu si-a spus adresa

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a trimis, saptamana trecuta, Biroului Permanent al Camerei o scrisoare in care a solicitat sa i se trimita cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii sale preventive, precum si dosarul sau.

Deputatul fugar Marko Attila, plecat din tara, vrea sa i se trimita dosarul - Secretarul Camerei nu stie adresa

Secretarul Camerei, Niculae Mircovici a spus atunci ca deputatii nu stiu unde este Marko Attila Gabor si nu-i pot trimite dosarul, pe care ar fi putut sa-l studieze doar la Parlament. El a mai spus ca nu e "treaba" Camerei sa-l caute pe Marko Attila Gabor.

"Nu stim unde este domnul deputat, a fost intr-o deplasare in Ungaria, nu stim a venit, nu a venit, nu e treaba noastra sa il cautam", a mai spus Niculae Mircovici.

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat pe 3 decembrie, cu 171 voturi pentru si 111 impotriva, cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive adeputatului UDMR Marko Attila Gabor.

In 10 februarie, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca nu stie unde se afla deputatul Marko Attila, aratand ca nu este oportun sa se faca negocieri, atat timp cat orice stat UE este obligat sa respecte normele europene in ce privesc solicitarile venite de la un oricare alta tara membra.

Afirmatia ministrului Robert Cazanciuc a fost facuta in contextul informatiilor ca deputatul Marko Attila, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare si anchetat in dosarul disjuns din cel in care Alina Bica a fost trimisa in judecata, s-ar afla la Budapesta, sub protectia premierului maghiar Viktor Orban.

Deputatul UDMR fugar de 71 de zile NU se bucura de protectia Ungariei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Marko Attila dosar, #Marko Attila dosar Parlament, #Marko Attila fugar, #Marko Attila Ungaria , #deputat