Deputatul PDL Maria Stavrositu si-a dat demisia din partid

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 16:40
2896 citiri
Deputatul PDL Maria Stavrositu si-a dat demisia din partid
Foto: Cuget Liber

Deputatul PDL de Constanta Maria Stavorsitu si-a anuntat, vineri, demisia din partid, deoarece Biroul Permanent Judetean nu i-a validat candidatura la alegerile parlamentare si a anuntat ca va candida independent, sustinuta de PP-DD si ca odata cu ea 126 de persoane parasesc PDL.

Maria Stavrositu a criticat dur conducerea judeteana a partidului, cat si pe presedintele PDL Vasile Blaga.

Ea si-a motivat decizia prin faptul ca Biroul Permanent Judetean nu i-a validat candidatura la alegerile din 9 decembrie, in ciuda faptului ca o decizie Biroului Permanent National din 6 februarie 2012 spune ca actualii parlamentari ai PDL candideaza in colegiile pe care le-au castigat in alegerile din 2008.

Ea a afirmat ca lideul PDL, Vasile Blaga, "da tonul la haos si dezordine in partid".

"Consider ca atunci cand in organizatia Constanta domneste legea bunului plac, derapajul in atitudine, in comportament si chiar in limbaj, exista un for lucid, un for care are intelepciune, superior, si care regleaza lucrurile. In ciuda regulilor ce trebuie respectate, aflu ca si domnul Blaga este de parere ca aceasta hotarare nu trebuie respectata.

Cuvantul liderului local, micului baron local - sau asta se incearca, intarirea micului baron local, fara succes din pacate -, este mult mai important decat o decizie. In momentul in care presedintele unui partid la nivel national are o asemenea atitudine, inseamna ca acest presedinte da tonul la haos si dezordine in acest partid. Deci toate sperantele ca se poate construi in acest partid in acest moment ti se naruiesc", a sustinut Stavrositu.

Stavorsitu a refuzat candidatura in Valcea si Teleorman

Maria Stavorsitu a precizat ca PDL i-a oferit un colegiu la Valcea sau Teleorman, dar a declinat oferta.

Ea va candida ca independent la alegeri, dar declara ca va fi sprijinita de un partid politic.

"Voi candida independent, dar pentru ca independent total nu poti sa intri in Parlament decat cu 50 la suta, voi face un parteneriat cu o formatiune politica ce are sanse sa intre in Parlament, pentru a ne sustine reciproc, eu dandu-le un ajutor substantial si ei permitandu-mi sa intru in sistemul in care pot reusi sa intru in parlament si cu un procent de 25-30 la suta", a declarat deputatul.

Maria Stavrositu a spus ca a avut astfel de oferte de la mai multe partide, dar singura formatiunie care a acceptat aceasta formula si care are si sanse de a accede in Parlament este PP-DD.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Maria Stavrositu PDL demisie, #Maria Stavrositu candidatura independent, #Maria Stavrositu alegeri parlamentare , #deputat
Comentarii