Un deputat cere salariul minim pe economie pentru parlamentari si pensii normale

Luni, 15 Iunie 2015, ora 18:15
14550 citiri
Un deputat cere salariul minim pe economie pentru parlamentari si pensii normale
Foto: Facebook / Bogdan Diaconu

Deputatul Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita, a lansat pe o retea de socializare propunerea ca indemnizatia parlamentarilor sa fie redusa la nivelul salariului minim pe economie.

"In felul acesta, alesii vor cunoaste ce inseamna sa traiesti cu 724 de lei pe luna, ca multi dintre romani, vor fi mai atenti la cresterile de taxe si vor lupta sa creasca salariul minim care reprezinta o condamnare la saracie lucie.

De asemenea, in loc de pensii de lux, va propun sa modificam legea in asa fel incat pensia pentru parlamentari pentru perioada mandatului sa fie cea rezultata din contributia avuta din salariul minim, la fel ca la cetateanul obisnuit.

Astept opiniile voastre care se vor transforma intr-un proiect de lege pentru ca tocmai in aceste zile un numar foarte mare de alesi doresc sa-si voteze pensii de lux!", a scris pe Facebook Bogdan Diaconu.

Opiniile cititorilor sai au fost impartite. In timp ce unii au scris ca daca reuseste asta, devine un al doilea Vlad Tepes, iar altii au spus ca isi doresc parlamentari bine platiti si responsabili, un alt cititor a propus ca "indemnizatia sa creasca odata cu numarul de legi propuse si trecute, si cumva sa se scada in cazurile de chiul".

Parlamentarii, cu un pas mai aproape de pensii speciale

Pensii speciale pentru functionarii din Parlament - primul aviz favorabil (Video)

Proiectul de lege care modifica Statului parlamentarilor introducand pensii speciale va fi dezbatut si supus votului marti, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului care are loc marti la ora 12:00.

Proiectul a fost depus in urma cu cateva saptamani si prevede, printre altele, ca un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizatie speciala de peste 4.000 de lei, iar pentru un mandat va primi circa 1.500 de lei.

PNL a anuntat ca va vota impotriva propunerii legislative pentru ca ar institui un sistem preferential, iar Guvernul a dat aviz negativ.

Premierul Victor Ponta, care este si deputat, si lider al PSD, nu se afla in tara pana joi, el delegandu-si atributiile de sef al Executivului vicepremierului Gabriel Oprea.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Bogdan Diaconu parlamentari indemnizatie, #parlamentari indemnizatie salariu minim , #deputat