Un deputat roman ar putea primi interdictie de a intra in Ungaria

Sambata, 14 Mai 2016, ora 19:55
5324 citiri
Un deputat roman ar putea primi interdictie de a intra in Ungaria
Foto: Facebook/Bogdan Diaconu

Guvernul ungar intentioneaza sa dea interdictie deputatului Bogdan Diaconu de a intra in Ungaria, ca urmare a declaratiilor acestuia impotriva maghiarilor.

Parlamentarul, fondator al Partidului Romania Unita, reactioneaza spunand ca "Viktor Orban dovedeste ca este si el tot o sluga a cancelarului Angela Merkel si a politicilor antinationale ale Bruxelles-ului".

Potrivit nol.hu, citat de News.ro, motivul principal pentru care guvernul din Ungaria i-ar putea da interdictie lui Diaconu ar fi "izbucnirile sale impotriva poporului maghiar".

Diaconu, fondatorul Partidului Romania Unita, un partid antimaghiar, a depus in Parlament un proiect de lege potrivit caruia extremistii maghiari din Transilvania sa nu poata participa la evenimente si a cerut ca Vona Gabor sa fie declarat persona non grata, mai noteaza nol.hu.

Bogdan Diaconu este si candidat la Primaria municipiului Bucuresti la alegerile din 5 iunie. Bogdan Diaconu a intrat in Parlament in 2012, ales din partea PSD, dupa ce a fost vicepresedinte PC, insa a parasit partidul in 2014.

Intr-un comunicat de presa transmis sambata, Bogdan Diaconu critica preconizata decizie a Guvernului de la Budapesta.

"Viktor Orban dovedeste ca este si el tot o sluga a cancelarului Angela Merkel si a politicilor antinationale ale Bruxelles-ului. Viktor Orban este doar de fatada un oponent al politicilor Bruxelles-ului, noul Babilon, de vreme ce face acelasi lucru ca si presedintele Romaniei Klaus Iohannis si incearca sa cenzureze nationalismul romanesc pe care il reprezint prin Partidul Romania Unita.

Probabil la instigarea lui Iohannis si a sefei lor de la Berlin, Cancelarul Angela Merkel, Orban se aliniaza astfel politicii popularilor europeni de a interzice vocea natiunilor libere ale Europei care se exprima tot mai puternic prin nationalism.

Partidul Romania Unita pe care l-am fondat si pe care il conduc este singurul partid nationalist din Romania, iar ascensiunea noastra il sperie pe premierul Viktor Orban care nu a intalnit pana acum in Romania nicio alta opozitie fata de expansionismul iredentist maghiar decat activitatea mea si a Partidului Romania Unita", afirma deputatul.

Diaconu sustine ca PRU "va continua lupta sa pentru apararea romanilor din Transilvania si pentru a opri extremismul maghiar si uneltele acestuia din Romania: UDMR si celelalte formatiuni maghiare, care sunt, toate, instrumentele lui Viktor Orban in a reface asuprirea maghiara asupra pamantului romanesc".

Recent, Bogdan Diaconu a fost amendat de CNCD pentru declaratiile sale impotriva comunitatii LGBT.

Presedintia i-a retras invitatia liderului PRU la receptia de Ziua Europei. Diaconu: Pentru mine era oricum un prohod

De asemenea, Administratia Prezidentiala i-a retras invitatia lui Bogdan Diaconu de a participa la receptia organizata la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Europei.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#deputat interdictie Ungaria, #Bogdan Diaconu interdictie Ungaria , #deputat