UDMR ar sustine proiectul Guvernului privind descentralizarea

Duminica, 06 Octombrie 2013, ora 16:07
1510 citiri
UDMR ar sustine proiectul Guvernului privind descentralizarea
Foto: Arhiva

UDMR ar sustine proiectul Ministerului Dezvoltarii Regionale privind descentralizarea, cu unele modificari, mai ales referitoare la buget, a anuntat, duminica, presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Prezent la Arad pentru a participa la comemorarile de 6 octombrie din Parcul Reconcilierii Romano-Ungare, Kelemen Hunor a declarat, intr-o conferinta de presa, ca UDMR, chiar daca este in opozitie, ar sustine proiectul privind dscentralizarea.

"Cu toate ca suntem in opozitie, acele proiecte care vin din partea coalitiei de guvernare care, din punctul nostru de vedere, pot fi sustinute, dupa dezbateri, dupa observatii, vor fi sustinute. Exista un astfel de proiect, cred ca este singurul proiect din acest an despre care eu pot sa spun cu inima deschisa ca merita sustinut, cu toate ca mai avem observatii importante. E vorba de proiectul de descentralizare facut de Ministerul Dezvoltarii Regionale", a declarat liderul UDMR.

Acesta a adaugat ca, daca se va adopta acest proiect, marea majoritate a deciziilor vor fi mai aproape de cetateni.

"Mai sunt probleme care trebuie discutate si tin de aspectele financiare, de buget. Noi propunem in continuare ca atunci cand transferi atributii catre autoritatile locale (...) sa transferi si banii. Trebuie prevazut in lege care sunt acele atributii care necesita si transferul de resurse financiare catre consiliile judetene si catre consiliile locale", a spus Kelemen Hunor.

El a adaugat ca "interesul UDMR este ca un astfel de proiect sa fie adoptat cat mai repede".

"Din pacate, vedem ca aceasta coalitie de guvernare, cu o majoritate larga de 70 la suta, este mult mai preocupata de teme false, de dispute interne (...) Este o iresponsabilitate sa pierzi vremea, sa pierzi increderea oamenilor", a incheiat Kelemen Hunor.

Un proiect al descentralizarii pregatit de vicepremierul Liviu Dragnea care ar urma sa fie adoptat prin OUG si care a fost obtinut de "Gandul" modifica nu mai putin de 21 de acte normative, precizand atributiile care vor fi cedate de ministere si alte institutii catre consiliile judetene si primarii.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#UDMR descentralizare, #proiect dezcentralizare Guvern , #descentralizare