Cinci eurodeputati romani au fost alesi miercuri in conducerea comisiilor permanente ale noului Parlament European

Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 20:24
8063 citiri
Cinci eurodeputati romani au fost alesi miercuri in conducerea comisiilor permanente ale noului Parlament European
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Cinci eurodeputati romani au fost alesi miercuri in conducerea comisiilor permanente ale noului Parlament European, cel mai important post urmand sa fie ocupat de Adina Valean, care va fi presedinta a Comisiei pentru industrie, cercetare si energie (ITRE).

Daniel Buda (Partidul National Liberal, grupul PPE) a fost ales vicepresedinte al Comisiei pentru agricultura si dezvoltare rurala (AGRI), iar Cristian Busoi (Partidul National Liberal, PPE) a devenit vicepresedinte al Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI), potrivit unei informari de pe site-ul PE.

Tot din cadrul PPE, eurodeputatul roman Iuliu Winkler (Uniunea Democrata Maghiara din Romania) a fost reales vicepresedinte al Comisiei pentru comert international (INTA).

Eurodeputata Maria Grapini (Partidul Social Democrat, grupul S&D din PE) a fost aleasa si ea vicepresedinta a Comisiei pentru piata interna si protectia consumatorilor (IMCO).

Alti trei eurodeputati romani care, potrivit informatiilor AGERPRES, ar fi urmat sa devina vicepresedinti in alte doua comisii, Comisia pentru afaceri externe (AFET) si Comisia pentru dezvoltare regionala (REGI), nu au fost alesi in sedinta constitutiva.

Potrivit informarii de pe site-ul PE, comisiile AFET si REGI si-au ales doar un vicepresedinte, ceilalti urmand sa fie votati la reuniunea viitoare.

Potrivit informatiilor AGERPRES, in urma negocierilor dintre grupurile politice fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu (Partidul Miscarea Populara, grupul PPE) ar urma sa fie unul dintre cei patru vicepresedinti ai Comisiei AFET.

La randul lor, eurodeputatii Adrian Dragos Benea (PSD - grupul S&D) si Cristian Ghinea (USR-Plus - grupul Renew Europe) ar urma sa fie alesi vicepresedinti ai Comisiei REGI.

Adina Valean a precizat intr-un comunicat ca este bucuroasa sa revina la Comisia ITRE, dupa doi ani si jumatate in fruntea Comisiei de Mediu din PE.

"Am 10 ani de experienta in Comisia pentru industrie, cercetare si energie si cred ca politicile sale acopera exact domeniile de oportunitate pentru dezvoltarea competitivitatii europene in general si a Romaniei in particular. Astfel, in domeniul energiei, Romania isi poate consolida rolul de jucator important pe piata regionala si europeana devenind un vector de securitate si competitivitate in piata gazului", a declarat eurodeputata membra a grupului Partidului Popular European din PE.

Eurodeputatul UDMR Iuliu Winkler, care a fost reales miercuri in functia de vicepresedinte al Comisiei INTA a PE, a spus ca realegerea sa este o onoare si in acelasi timp o mare provocare.

"Comertul global parcurge o perioada extrem de volatila si lipsita de predictibilitate. De aceea, INTA va juca un rol extrem de important in deciziile Uniunii Europene", a declarat Iuliu Winkler dupa sedinta constitutiva a Comisiei INTA, citat intr-un comunicat.

Deputatul din grupul PPE reitereaza ca Parlamentul European si UE in ansamblul ei trebuie sa se asigure de faptul ca globalizarea aduce beneficii tuturor cetatenilor si statelor membre si protectie in fata concurentei neloiale de pe pietele internationale.

"Imi doresc sa contribui la promovarea intereselor IMM-urilor care trebuie sa foloseasca mai bine beneficiile acordurilor comerciale pe care UE le incheie. Comertul trebuie sa fie cu adevarat generator de noi locuri de munca cu inalta valoare adaugata. In sfarsit, toate aceste obiective trebuie sa se implineasca si pentru statele din Europa Centrala si de Est", a mai precizat Winkler.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#eurodeputati romani , #europarlamentar
Comentarii