Incepe cursa pentru europarlamentare - cine sunt candidatii anuntati

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 11:14
6482 citiri
Incepe cursa pentru europarlamentare - cine sunt candidatii anuntati

Pana la alegerile europarlamentare mai sunt mai mult de patru luni, insa multi dintre viitorii candidati au luat deja decizii privind intrarea in cursa pentru alegerile din 25 mai. Printre ei, atat actuali eurodeputati, cat si prezente inedite.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, l-a indicat pe actualul europarlamentar Theodor Stolojan drept principal cap de lista a partidului la alegerile europarlamentare, urmand ca o decizie sa fie luata in luna februarie.

Printre numele enuntate de liderul PDL se numara Monica Macovei, Traian Ungureanu si Marian-Jean Marinescu.

O prezenta surpriza ar putea fi prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu, potrivit Digi 24. Fostul ministru al Transporturilor este actual senator. PDL are in prezent 11 eurodeputati, iar pentru viitoarea Legislatura europeana si-a propus sa obtina cel putin 25 la suta din cele 32 de locuri.

Udrea il propune pe Boc la prezidentiale. Blaga reactioneaza: In partid nu sunt VIP-uri

In ce ii priveste pe liberali, vicepresedintele Mircea Diaconu a recunoscut ca ar putea candida la alegerile europarlamentare, dupa ce a fost nevoit sa demisioneze din Senat ca urmare a acuzatiilor de incompatibilitate. De altfel, surse din cadrul PNL afirmau, inca din 2013, ca fostul senator ar putea sa fie cap de lista la europarlamentare.

Liderii PNL au indicat ca tinta partidului la alegerile europarlamentare este de un sfert dintre voturile care vor fi exprimate.

Mircea Diaconu ar putea candida la europarlamentare: M-am odihnit destul

In celalalt mare partid din USL, PSD, Mircea Geoana este principalul nume vehiculat, potrivit Digi 24, cu toate ca el este senator. De asemenea, ministrul Comunicatiilor, deputatul Dan Nica, este un alt nume ce ar putea aparea pe lista pentru europarlamentare.

Totodata, Miscarea Populara, PNTCD si Forta Civica vor participa la alegerile europarlamentare, printre posibilele nume de pe lista PMP putand figura si cel al fiicei presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu, ea putand sa piarda sprijinul PDL.

Pavelescu vrea ca PNTCD sa mearga singur la europarlamentare

De asemenea, deputatul de Constanta Remus Cernea, presedintele Partidului Verzilor, se gandeste sa participe atat la alegerile europarlamentare, cat si la cele prezidentiale, din postura de independent.

Alti posibili independenti ar putea fi cantareata Mihaela Mihai, care a mai avut doua tentative nereusite in anii 2007 si 2009, sau fosta gimnasta Corina Ungureanu.

Alegerile europarlamentare din 2014 - cum si cand se desfasoara in celelalte tari

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#candidati europarlamentare 2014, #PDL candidati europarlamentare, #PNL candidati europarlamentare, #PSD candidati europarlamentare , #europarlamentar