Europarlamentar PDL: Acordul de parteneriat cu UE trebuia supus consultarii publice

Duminica, 12 Mai 2013, ora 18:04
2093 citiri
Europarlamentar PDL: Acordul de parteneriat cu UE trebuia supus consultarii publice

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu este de parere ca acordul de parteneriat cu Uniunea Europeana, care va fi depus la Bruxelles pana la sfarsitul lunii, trebuia supus consultarii publice, in conditiile in care documentul va trasa directiile de dezvoltare ale Romaniei pentru urmatorii sapte ani.

Potrivit lui Marinescu, acest document este public si chiar daca va fi negociat cu Comisia Europeana trebuie sa se bazeze pe consultare publica.

"Am inteles ca ministrul Fondurilor Europene, director al corpului de audit inainte de a fi ministru, cel care in aceasta calitate a blocat toate fondurile si acum se chinuieste sa le deblocheze, trimite catre Uniunea Europeana, pana la sfarsitul acestei luni, un draft, un proiect de acord de parteneriat. Foarte important, pentru ca este pe sapte ani.

Ii amintesc ministrului Teodorovici ca acel document trebuie sa fie public, pentru ca trebuia sa se bazeze pe consultare publica. A participat cineva la vreun eveniment de consultare, de exemplu, pentru Oltenia, referitor la strategia de dezvoltare pentru perioada 2014-2020? Ca atare, trebuie sa il prezinte. Sa nu spuna ca este doar un proiect si trebuie trimis la Comisie pentru negociere. Sa ni-l arate, sa vedem ce propune acolo Guvernul pentru urmatorii sapte ani", a declarat Marinescu, duminica, la Craiova.

Vicepresedintele regional pe Oltenia al PDL a mai afirmat ca acordul de parteneriat cu UE trebuie elaborat in baza unei consultari publice, cu acordul regiunilor.

"Este foarte important si sunt bani multi, proiecte multe, posibilitati de dezvoltare. As vrea sa vedem si noi ce proiecte se propun, pe ce baza si mai ales directiile in care se duc banii, pentru ca trebuie sa existe niste directii, niste prioritati pe care si le stabileste Romania.

Este normal sa cunoastem si noi aceste directii, iar acel document trebuia elaborat dupa o consultare publica si cu acordul regiunilor. Si eu unul vreau sa il vad. Daca nu, il cer de la Comisie, pentru a sti si noi ce ne asteapta, ce se intampla in fiecare regiune", a mai spus Marian Jean Marinescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marian Jean Marinescu parteneriat UE, #Romania acord parteneriat UE, #Romania fonduri europene , #europarlamentar