Europarlamentari USL, scrisoare catre Reding: Ar fi trebuit sa intervina contra PDL

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 14:36
2620 citiri
Europarlamentari USL, scrisoare catre Reding: Ar fi trebuit sa intervina contra PDL

Europarlamentarii USL i-au trimis o scrisoare comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, in care inventariaza 10 "mari nereguli" care au avut loc in Romania in guvernarea PDL dar asupra carora Reding nu s-a pronuntat asa cum a facut la suspendare.

"Presiuni asupra Justitiei, precum si mari nereguli in functionarea democratiei, au existat in ultimii ani in Romania si, din nefericire, ele nu s-au soldat cu interventii ferme si decise din partea dvs sau din partea colegilor dvs. Iata, asadar, 10 exemple concrete de cazuri in care era necesara o interventie ferma in apararea democratiei in Romania, si in care vocea dvs a lipsit", i-au scris lui Reding europarlamentarii USL.

"Presiuni exercitate direct" de Traian Basescu si PDL asupra CCR si a Justitiei, fraudarea votului de la Legea pensiilor de catre Roberta Anastase, asumarea raspunderii Guvernului PDL pentru 15 legi, "votul fraudat pentru un loc de judecator la CCR" (contestarea numirii lui Valer Dorneanu - n.red.), refuzul lui Basescu de a-l numi premier pe Iohannis in 2009 desi era "sustinut de o larga majoritate parlamentara" si decizia PDL de comasare a alegerilor locale cu parlamentare sunt cateva dintre actiunile din Romania la care Reding ar fi trebuit sa ia atitudine in opinia USL.

"Desemnarea ca premier prin incalcarea legii a lui Mihai Razvan Ungureanu. Pressedintele Romaniei a semnat un decret de desemnare a unui premier incalcand Legea sigurantei nationale, care prevede ca un angajat al serviciilor de informatii nu poate fi folosit in scop politic", este alta situatie mentionata de euroalesii USL.

De asemenea, Reding ar fi trebuit sa isi faca auzita vocea, potrivit USL si la numirea mass-media de catre Presedintie ca fiind un "risc" si un "pericol" pentru securitatea nationala a Romaniei. USL-istii mai atrag atentia ca majoritatea PDL a oferit UNPR, partid care nu a trecut prin alegeri, functii de conducere in Parlament prin modificarea Regulamentelor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#europarlamentari USL scrisoare Viviane Reding, #Viviane Reding interventie PDL, #USL scrisoare Reding , #europarlamentar