Europarlamentarii PNL vor vota impotriva lui Laszlo Tokes

Luni, 14 Iunie 2010, ora 16:07
1347 citiri
Europarlamentarii PNL vor vota impotriva lui Laszlo Tokes

Europarlamentarii PNL au decis luni, in Biroul Politic Central, sa voteze impotriva lui Laszlo Tokes, care a fost propus sa ocupe functia de vicepresedinte al Parlamentului European.

"Biroul Politic Central a hotarat ca europarlamentarii nostrii sa voteze impotriva lui Laszlo Tokes ca vicepresedinte al Parlamentului European din motive pe care le-am prezentat si saptamana trecuta. Nu poti sa faci parte din partidul lui Ionel Bratianu si sa-l votezi pe dl Tokes Lazslo intr-o functie in PE. Daca acest partid este urmasul Bratienilor, este Partidul National Liberal, atunci pozitia sa nu are cum sa fie echivoca in legatura cu acest subiect. Asta nu schimba cu nimic pozitia deschisa, de colaborare pe care PNL a avut-o si cu UDMR si cu Ungaria ca vecini si parteneri in Uniunea Europeana", a afirmat presedintele PNL Crin Antonescu la finalul sedintei BPC.", a spus acesta.

Crin Antonescu a lansat si un apel catre europarlamentarii PD-L, sa nu il voteze pe Tokes.

"Si in afara de aceasta decizie apelam din nou public la Traian Basescu si la PD-L sa faca acelasi lucru in ceea ce priveste europarlamentarii PD-L. Pentru ca sunt romani inainte de toate si sa dea un vot de unitate nationala", a mai precizat Antonescu.

"Cer oficial europarlamentarilor PSD sa voteze la fel, ii cer lui Traian Basescu, in calitate de presedinte, sa solicite parlamentarilor democrat liberali sa aiba o atitudine clara", a adaugat Crin Antonescu.

La randul sau, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a subliniat ca Tokes Lazslo s-a manifestat in ultimii 18 ani ca un adversar al statului roman, contestand in permanenta granitele si integritatea Romaniei si pronuntandu-se adesea in favoarea faramitarii statului roman.

"Demonstrativ si pentru a arata ca PNL nu se numeste degeaba si National pe langa Liberal trebuie sa luam aceasta atitudine si e foarte important sa stim ce atitudine va avea partidul de guvernamant pentru ca este o problema a tarii, nu numai a unei alegeri in conducerea Parlamentului European. (...) Nu este nicio problema a noastra fata de UDMR sau fata de o minoritate nationala, ci este protestul nostru in acest fel fata de un concetatean al nostru care a urmarit in permanenta sa divizeze tara impotriva Constitutiei pe care a votat-o si pe care este dator s-o respecte", a declarat Mircea Ionescu-Quintus.

Europarlamentarului Laszlo Tokes a fost propus sa ocupe functia de vicepresedinte al Parlamentului European.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#europarlamentari PNL Laszlo Tokes, #vot impotriva Tokes , #europarlamentar