Europarlamentarul Petru Luhan, desemnat Personalitatea Anului

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 17:53
3537 citiri
Europarlamentarul Petru Luhan, desemnat Personalitatea Anului
Foto: machiavelli.ro

Europarlamentarul PPE/PD-L Petru Luhan a fost desemnat, vineri, "Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana", pentru pozitiile sale publice si sprijinul acordat unor teme comunitare de interes major pentru cetatenii romani, precum combaterea cancerului la nivel european.

Disctinctia a fost acordata de Fundatia EUROLINK-Casa Europei, la finalul mesei rotunde cu tema "Care este locul actual al Romaniei in Uniunea Europeana?", informeaza un comunicat de presa remis, vineri, catre redactia Ziare.com.

"Sunt onorat de primirea acestei distinctii, a declarat europarlamentarul Petru Luhan. Lupta impotriva cancerului, aderarea la Spatiul Schengen si atragerea fondurilor europene sunt obiectivele prioritare pe care mi le-am stabilit in mandatul de europarlamentar.

Dupa cum stiti, milioane de europeni sufera de cancer si din pacate romanii sunt printre cei mai afectati de lipsa de acces la tratament. O asigur pe doamna Van Staden, inventatoarea senzorului care detecteaza cancerul in 6 minute, ca sprijinul pe care i l-am acordat pana acum va continua, pentru ca beneficiile acestei inventii sa fie simtite cat mai curand in Romania si UE", a spus Petru Luhan.

"O miza foarte importanta pentru romani o reprezintaaderarea la Spatiul Schengenavand in vedere ca libera circulatie in Europa a fost pentru ei principalul beneficiu al aderarii la UE. Voi sustine in Parlamentul European acceptarea Romaniei in Spatiul Schengen in martie 2011 si sunt sigur ca suntem pregatiti,institutiile statului facandu-si pe deplin datoria in acest sens", a spus Luhan in interventia sa referitoare la aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Printre personalitatile distinse in acest an cu titlul de"Personalitatea Anului pentru o Romanie europeana" s-au mai numarat diplomatul Emeric Florin Saghi, principal coordonator al pregatirilor pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si academicianul Mugur Isarescu, economist, Guvernator in exercitiu al Bancii Nationale a Romaniei, pentru decisiva contributie de reflectie si actiune avuta in domeniul asigurarii stabilitatii financiare a Romaniei in complicatul context al aderarii si apartenentei tarii la UE si al pregatirii pentru aderarea la euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Europarlamentarul Petru Luhan Personalitatea Anului Romanie , #europarlamentar