Ivan, despre europarlamentare: Cand sansele sunt zero, despre ce sa discutam cu PNL?

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 16:20
3202 citiri
Ivan, despre europarlamentare: Cand sansele sunt zero, despre ce sa discutam cu PNL?

Purtatorul de cuvant al PSD, europarlamentarul Catalin Ivan, a spus ca oricum PSD si PNL nu aveau cum sa mearga impreuna la alegerile europarlamentare, comentand declaratia liderului PNL, Crin Antonescu, cel care i-a reprosat premierului Victor Ponta ca nu s-a consultat cu liberalii cand a anuntat participarea pe liste separate.

"Atat timp cat PNL nu face parte din familia socialistilor europeni sau PSD din grupul liberalilor europeni, e putin probabil, spre imposibil, ca noi si liberalii sa avem liste comune la europarlamentare.

Cand sansele sunt zero sa avem lista comuna, despre ce ar trebui sa discutam? Vom avea liste separate pentru ca vom avea campanii separate. Noi vom avea campania impreuna cu socialistii europeni in toate cele 27 de state membre ale UE, liberalii isi vor face si ei campanie in toate statele Uniunii. Nu exista USL pentru alegerile europene", a spus Ivan pentru Ziare.com.

El a recunoscut ca va fi dificil sa le comunice alegatorilor ca la europarlamentare merg separat, iar dupa cateva luni, la alegerile prezidentiale, sa voteze din nou USL.

"Din punct de vedere al comunicarii politice, e o provocare, va trebui sa le explicam romanilor de ce trebuie sa puna stampila separat pe PSD, pe PNL, PC. Este de munca, pentru ca trebuie explicat, mai ales ca in 2014 vom avea alegeri din nou, cele prezidentiale, si vor trebui sa puna stampila din nou pe USL. E un moment important si dificil mai degraba din punct de vedere al comunicarii, decat politic, in Uniune. Temele care vor fi abordate nu sunt preponderent teme nationale, dar teme europene.

Sunt alegeri importante pentru ca am vazut in vara anului trecut cat de important e sa trimitem europarlamentari care sa reprezinte interesele Romaniei acolo, nu sa lupte impotriva interesului national. Eu ma astept ca la alegerile de anul viitor o Monica Macovei, un Cristian Preda, chiar si Theodor Stolojan nu vor mai ajunge in Parlamentul European (...) Daca PDL ar lua un scor cu minus, eu as fi cel mai fericit. Ideea e ca, probabil, PDL are si alti membri in afara de ei, poate se gasesc si altii care sa nu puna interesul lui Traian Basescu inaintea interesului celor care ii voteaza", a mai comentat Ivan.

Europarlamentarul PSD spune ca nu e nevoie de un pact de neagresiune intre PSD si PNL la europarlamentare.

"Nu cred ca e un capat de tara daca avem viziuni diferite pe temele europene. Se va discuta despre Uniunea Europeana, despre temele europene, despre pozitia Romaniei acolo. Nici in Parlamentul European nu avem intotdeauna acelasi punct de vedere, dar asta nu inseamna ca ne atacam. Eu cred ca va fi o campanie civilizata, constructiva, nu vad de ce ar trebui sa ne atacam, nu e nevoie de un pact de neagresiune", a conchis Ivan.

Antonescu il contreaza pe Ponta: nu cred ca o campanie electorala de un an este binevenita

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca liderul PSD si al Guvernului, Victor Ponta, nu s-a consultat cu el cand a anuntat ca cele doua partide vor merge separat la europarlamentare.

"Cred ca era de preferat ca avem o decizie in interiorul USL, ar fi fost de preferat in locul anuntului unilateral, dar este o decizie de forma, nu de fond. Avem o diferenta de opinie in legatura cu un aspect al acestui anunt: nu suntem de acord ca, de astazi sa inceapa campania electorala pentru europarlamentare. Nu cred ca o campanie electorala de un an pentru alegerile europrlamentare este binevenita.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#USL separat alegeri europarlamentare, #Ivan PSD PNL europarlamentare , #europarlamentar