Romanul care socheaza Parlamentul European: Voteaza doar "Da", indiferent de subiect

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 14:13
6016 citiri
Romanul care socheaza Parlamentul European: Voteaza doar "Da", indiferent de subiect
Foto: Der Spiegel

Fostul ofiter de Securitate Dan Dumitru Zamfirescu, ajuns in Parlamentul European pe locul eliberat de Gigi Becali, voteaza cu "DA" toate propunerile legislative, indiferent de continutul acestora si chiar daca unele se bat cap in cap.

Constatarea a fost facuta de jurnalistii germani de la Der Spiegel, care au observat ca reprezentantul Partidului Romania Mare a votat cu "DA" ultimele 541 de propuneri legislative.

"Daca Parlamentul voteaza legi ce vizeaza somajul in randul tinerilor, protejarea tiparului european sau relatiile comerciale cu Taiwan, domnul de pe locul 787, ultimul rand din dreapta, este invariabil 'Pentru'", scrie saptamanalul german Der Spiegel, preluat de Romania Libera.

De exemplu, la una dintre cele mai controversate dezbateri ale anului in Parlamentul European, cea referitoare la reglementarea industriei tutunului, Dan Zamfirescu a votat in favoarea tuturor celor 63 de amendamente, chiar daca se contraziceanu unele cu altele.

Astfel, reprezentantul PRM a vota "Pentru" toate propunerile urmatoare: "Avertizarile si imaginile socante sa acopere doar 50% dintr-un pachet de tigari", "Avertizarile trebuie sa acopere 65%", "Producatorii de tigari pot sa aleaga unde sa plaseze pe pachet aceste imagini", "Imaginile socante sa fie inserate in josul pachetului", "Tigarile electronice pot fi vandute fara nici o autorizatie", dar si "Fiecare tigara electronica trebuie sa fie vanduta cu autorizatie".

Zamfirescu mai este acuzat de colegii sai si pentru faptul ca uneori vine la sedinte fara niciun document asupra sa. "Fara o lista a proiectelor este imposibil sa tii evidenta zecilor de dezbateri din plenul Parlamentului. Mai ales de cand voturile au loc unul dupa altul la cateva secunde", arata publicatia germana.

Contactat de jurnalistii germani, Dan Zamfirescu a dat un raspuns halucinant: "Spun intotdeauna 'Da' pentru ca sunt de acord cu toate propunerile. Nu imi amintesc cand am spus ultima data 'Nu'".

Mai mult, bilantul activitatii eurparlamentarului roman arata astfel: initiative zero, amendamente zero, luari de cuvant zero.

Cea mai dura acuzatie vine din partea europarlamentarului Martin Ehrenhauser. "Cineva care voteaza cu regularitate, dar atat de arbitrar si fara sa stie ce face, nu isi asuma responsabilitatea ca deputat, ci probabil doreste sa incaseze banii", a spus acesta.

Pentru prestatia sa in Parlamentul European, peremistul incaseaza pe langa salariul de baza de 8.000 de euro pe luna, inca 152 de euro pe zi.

Dan Dumitru Zamfirescu a fost ofiter de securitate in regimul Ceausescu, iar in 2007 CNSAS a decis ca acesta a facut politie politica. El a fost trimis in Parlamentul European de Corneliu Vadim Tudor dupa ce Gigi Becali a decis sa renunte la mandatul de europarlamentar si sa devina deputat in Parlamentul Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Dan Zamfirescu europarlamentar voteaza, #europarlamentar roman voteaza DA, #Zamfirescu PRM Parlamentul European , #europarlamentar