Ziare.com

Votul pentru confiscarea averilor, amanat in PE - raportorul e Macovei

de Lucian Lumezeanu
Joi, 21 Februarie 2013, ora 14:57

   

Votul pentru confiscarea averilor, amanat in PE - raportorul e Macovei
Comisia pentru libertati civile si justitie a Parlamentului European (LIBE) a amanat votul pentru propunerea Comisiei Europene de modificare a legislatiei pentru confiscarea extinsa a averilor dobandite din infractiuni care tin de criminalitatea organizata, trafic de droguri si terorism.

Amanarea s-a produs din cauza tensiunilor din randul liberalilor europeni. Grupul acestora a cerut amanarea din cauza faptului ca raportorul din umbra pe care tot ei l-au nominalizat, europarlamentarul italian Sonia Alfano, a avut cu totul alta pozitie decat majoritatea colegilor sai liberali.

Raportorul din partea Parlamentului European pentru aceasta propunere este europarlamentarul roman Monica Macovei. Aceasta a explicat, intr-o declaratie de presa, ca "orice pas inainte e bun" in privinta confiscarii extinse a averilor si ca negociaza in continuare cu celelalte grupuri pentru a obtine un consens. In acest moment, socialistii europeni sustin acest proiect, nu si liberalii europeni. Ea a explicat faptul ca, daca nu se ajunge la o intelegere, fiecare amendament va fi votat separat.

Confiscarea in civil e punctul cel mai controversat din acest proiect de directiva europeana. In multe legislatii nationale din tari UE, confiscarea extinsa se face doar dupa o condamnare.

Macovei (PDL) a explicat si faptul ca nu s-a cerut si confiscarea extinsa pentru coruptie, intrucat doar infractiunile mentionate sunt cele considerate repetitive.

Confiscarea extinsa prevede confiscarea bunurilor provenite din activitati infractionale care nu au legatura directa cu infractiunea pentru care persoana este condamnata. Cu alte cuvinte, nu este dovedita legatura directa intre infractiunea care conduce la condamnare si bunurile care sunt confiscate.

Care e procedura

Dezbaterea privind confiscarea extinsa la nivelul tuturor tarilor europene pentru infractiuni de crima organizata sau terorism a pornit dupa o decizie a Curtii Europene a Drepturilor Omului, in care s-au confiscat banii care proveneau din trafic international cu droguri, chiar daca persoana respectiva nu a fost condamnata penal.

In aceste conditii, in 2011, Parlamentul European a votat o rezolutie prin care a cerut Comisiei Europene sa elaboreze o directiva, care a ajuns apoi la PE. Acolo s-au facut o serie de amendamente, iar in multe cazuri s-au facut unele amendamente de compromis. Comisia LIBE a mers mai departe decat varianta Comisiei, care prevedea doar confiscari in cazuri limitate.

Votul va fi in martie, in LIBE. Ulterior, Macovei se va aseza la discutii cu Consiliul si Comisia pentru o varianta definitiva, in ceea ce se numeste formula "trialogului".

Se estimeaza ca la sfarsitul anului 2013 poate fi trimis pentru a fi adoptat in plenul Parlamentului European.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3334 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Monica vrea sa confiste averile pedelistilor.

Videanu, Udrea, Falca etc.

 

Labaralii ioropeni sunt infractori trans-continentali

Ei au averi dobandite doar dion trafic, contrabanda si asociere criminala.

- Ioane, hai, la culcare!

SENINULE, cel mai bine ar fi sa ramai in PSD***ii

Politiceste aparti PSD***ii si trebuie sa facem aceasta informatie tutulor celor care te cunosc !

Traiasca Confiscarea extinsa prevede confiscarea bunurilor provenite din activitati infractionale care nu au legatura directa cu infractiunea pentru care persoana este condamnata. Cu alte cuvinte, nu este dovedita legatura directa intre infractiunea care conduce la condamnare si bunurile care sunt confiscate.
SENINULE !

Sa-ti fie rusine PSD Erie ce scoala ai ?

"SENINULE, cel mai bine ar fi sa ramai in PSD***ii"

Votul va fi in martie, in LIBE. Ulterior, Macovei se va aseza la discutii cu Consiliul si Comisia pentru o varianta definitiva, in ceea ce se numeste formula "trialogului".

Ce tare este!

Trage tare, doamna Monica, că dacă stă vinul din fiert, adio rapoarte!

Da, sint de acord....

....dar puterea exemplului este cea mai buna: sa inceapa cu clanul Basescu Traian.

Eu zic Apollo 13,

ca Monica Macovei este bine vazuta in CE ,a fost declarata femeia anului .Numai in tara e nepopulara,chiar si unii pedelisti o condamna pentru propunerea Codului etic in PDL.

Macovei plagiaza pe Udrea

Sa lasam la o parte ca procuroarea comunista Macovei vrea sa candideze la sefia PDL, alta problema m-a enervat la aceasta individa si anume ca o PLAGIAZA pe UDREA!!!
De dimineata apar mesaje in presa date de M.Macovei, cum ar fi:
-sa vina la Conventia Nationala toti membrii PDL
-sa se intoarca partidul la electoratul PDL dar printre simplii membrii care au fost izolati de centru
Toate aceste mesaje le-a dat Elena Udrea in urma cu aprox doua saptamani, a scris si pe blog, sunt dovezi.
Cum isi permite aceasta procuroare comunista sa plagieze fara pic de rusine? Ne demonstreaza ca nu are nicio idee originala si ca habar nu are de politica in general. Ce stie ea despre electorat daca nici nu-l cunoaste? Ea niciodata nu s-a confruntat cu oamenii si acum ce face, PLAGIAZA??? Rusine sa-i fie!!

Despre procuroarea comunista Macovei

Monica Macovei- PDL nu este altceva decat un procuror comunist, care a jurat sa apere oranduirea comunista si politica PCR. Monica Luisa Macovei (fosta Gherghescu) si-a inceput activitatea de procuror in 1982 la Procuratura locala Giurgiu. La 1 septembrie 1982, cand si-a intrat in paine ca procuror, Monica Luisa Gherghescu era deja membra a Partidului Comunist Roman.
--------------------------------
Mapa profesională a Monicăi Macovei, fostă Gherghescu, inlătură misterul asupra modului in care aceasta a ajuns de la Procuratura Locală Giurgiu, procuror la Parchetului Sectorului 1 Bucuresti, intr-un regim in care accesul in această unitate era dificil pentru cei care nu multumeau partidul Din simplu procuror la sector, Monica Macovei a ajuns direct sefă la Biroul de supraveghere a cercetărilor penale efectuate de organele de politie, audiente si relatii cu presa, din cadrul Procuraturii Municipiului Bucuresti, in anul 1991. Cand, gratie faptului că nu s-a prezentat nici un candidat la cele două concursuri efectuate pentru ocuparea postului, ea a fost propusă pentru sefie de procurorul-sef de atunci al Procuraturii Capitalei, Viorel Spinu. Din simplu procuror la sector, Monica Macovei a ajuns direct sefă la Biroul de supraveghere a cercetărilor penale efectuate de organele de politie, audiente si relatii cu presa, din cadrul Procuraturii Municipiului Bucuresti, in anul 1991. Cand, gratie faptului că nu s-a prezentat nici un candidat la cele două concursuri efectuate pentru ocuparea postului, ea a fost propusă pentru sefie de procurorul-sef de atunci al Procuraturii Capitalei, Viorel Spinu.

Imoralii PDL-UDREA sar la gatul stalinistilor-PDL

Pana acum Macovei nu a fost stalinista,pana acum Macovei a fost buna pentru ca a compromis Romania la Parlamentul European doar pentru a-l apara pe teroristul international Basescu Traian,CEL DEMIS de romani?Cu ce-i mai buna prostituata-plitruc SECURISTA Udrea Elena decat Macovei Monia?Udrea Elena are dosarele in politia de moravuri ,Udrea Elena are dosare la DNA DIICOT si OLAF ,iar Macovei Monica are la activ juramantul facut comunsitilor si memoria victimelor procurorului stalinist Macovei Monica cei batuti crunt de stalinist-alcoolica impostoare procuroare Macovei Monica.

Cum o sa-i prinda, Monica, pe cei care vand carne... radioactiva?

http://www.digitaltrends.com/international/japanese-scientists-creates-meat-out-of-feces/

Sau pe cei care vand carne de miel, care-i - de fapt - carne de... maidanez!

Cu ce se ocupa guvernu', daca nu "face totul pentru a exporta" ceea ce unii considera a fi o trufanda? Multora dintre copiii nostri le e frica de cainii vagabonzi. De ce sa lasam guvernantii sa continue sa ne terorizeze copiii?!

 

Parlamentul European a adoptat raportul privind libertatea presei .

Despre abi=uzurile s6talinsite ale impostoarei europarlamnetarMacovei Monica nu a avut timp PE,in schimb Comisia de libertăti civile, justitie si afaceri interne (LIBE)din PE a adoptat raportul privind libertatea presei si interzicerea agentilor acoperiti din mass-media.Comisia de libertăti civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European a adoptat azi un document salutar pentru libertatea presei din Romania si din intreaga Uniune Europeană. Este vorba de raportul eurodeputatului PNL Renate Weber privind Carta Uniunii Europene si normele standard pentru libertatea mass-media in UE.Raportul a solicitat statelor membre si Uniunii să respecte, să garanteze, să apere si să promoveze dreptul fundamental la libertatea de exprimare, libertatea si pluralismul mass-media. Raportul cere Uniunii Europene să se abtină, in consecintă, să exercite, să dezvolta sau să sprijine mecanisme care să impiedice sau să ameninte libertatea presei.Deputatii solicită ca jurnalistii să fie protejati impotriva presiunilor, intimidărilor de orice fel, hărtuirilor, amenintărilor si violentei. Raportul subliniază importanta asigurării independentei jurnalistilor, atat fată de presiuni interne - din partea editorilor sau proprietarilor media, cat si externe - din partea unor lobby-uri politice, economice sau a altor grupuri de interese.Raportul desfiintează indirect demersul Comisiei Europene prin care, in totală contradictie cu normele si valorile UE, in raportul MCV pentru Romania, intr-o situatie fără precedent, functionarii zelosi ai echipei Barroso au indrăznit să denunte asa-numitele atacuri si hărtuieli ale presei la adresa unor magistrati. Asemenea specificatii negative la adresa libertătii presei incluse in raportul MCV se văd astăzi, prin raportul adoptat de Parlamentul European, totalmente lovite de nulitate.Raportul contine si un amendament propus de raportoarea Renate Weber (si sustinut de eurodeputatul PSD Ioan Enciu), in urma unei solicitări formulate de organizatia ActiveWatch. Articolul solicită statelor membre să adopte o legislatie cu privire la prevenirea infiltrării redactiilor de stiri prin intermediul unor agenti de informatii a unor servicii secrete. Impotriva acestui amendament privind interzicerea de ofiteri acoperiti ai serviciilor secrete in redactiile unor canale media a votat liderul grupului PDL din Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu.Securistii lui basescu tin coloneii PDL-ului. DIN MEDIA.

Nu se va vota nimic!

Ceea ce s-a intimplat la noi in mai '90 tine de "criminalitatea" organizata si pe urma cine sa confiste averile guvernantilor, parlamentarilor, "oamenilor de afaceri", adica ale nomenclaturistilor,securistilor, bisnitarilor?

 

ue ...exista o sansa

...sa confisti averile ce nu pot fi justificate.
Este logic ...de drept.
Acesta este avantajul sa fi in ue ...nu in federatia rusa.
Acesta poate fi unul din motivele pt care ...mai marii zilei ...nu agreeaza ue.

Da' furturile gen Nastase, Voiculescu, Patriciu, etc?

Astea nu sunt incluse?

 

Dreapta Europeană...Trebuia să aibă la ..Temelie..Acest Definitoriu

Decret Legal..Care ..Protejează și Separă..

Afaceriștii de Evazioniști..
Afaceriștii de Membrii Crimei Organizate Europene(și nu numai)

Persoanele cu Orientare Politică de Dreapta..de..Bogații(iliciți),care văd in Dreapta Politică un Scut in Apărarea Averilor Fabuloase obținute pe Căi Obscure(Ilegale)*..

Păcat căci nu s-a pornit de la această Piatră de Căpătai..Căci cu totul altfel ar fi arătat toată Europa astăzi și Clasele Sociale nu ar fi fost Distruse și Invers eșalonate...totul ar fi fost.SĂNĂTOS*..

..Personal..Nu Cred Căci Actuala așa zisă Dreaptă va accepta așa Ceva la nivel European,ar trebui să se Angajeze ca Salariați o mulțime de Patroni de prestigiu actuali..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
............................

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor