Scenariul de la bugetul lui Firea, repetat la Sectorul 1: Doi consilieri PNL vor fi exclusi, dupa ce au votat bugetul lui Tudorache

Joi, 20 Februarie 2020, ora 17:00
4786 citiri
Scenariul de la bugetul lui Firea, repetat la Sectorul 1: Doi consilieri PNL vor fi exclusi, dupa ce au votat bugetul lui Tudorache
Foto: Facebook / Dan Tudorache

Doi consilieri PNL vor fi exclusi din partid dupa ce au votat, joi, proiectul de buget propus de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, anunta liderul organizatiei de sector. In replica, un consilier USR acuza PNL ca, de fapt, face blat cu PSD.

Astfel, la sedinta de joi a Consiliului Local de la Sectorul 1 (foto) s-a repetat scenariul de saptamana trecuta, cand bugetul Capitalei, propus de Gabriela Firea (PSD), a trecut doar datoria voturilor date de doi consilieri liberali. La scurt timp, cei doi au fost exclusi din partid, insa bugetul a ramas.

Citeste mai multe despreP:PNL i-a exclus din partid pe consilierii care au votat bugetul lui Firea.

Astazi, "teatrul marca PNL s-a repetat si la Sectorul 1", a scris pe Facebook consilierul USR Ilinca Macarie.

"Pe de-o parte, declaratii pompoase, pe de alta, 2 pioni lasati in sala sa voteze bugetul. Domnul Chirvasa si domnul Olteanu vor fi declarati acum oile negre ale PNL-ului, care au fost lasati sa faca treaba murdara, sa onoreze blatul PSD-PNL", a adaugat consilierul USR.

PNL: Cei doi vor fi sanctionati drastic

In schimb, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, organizatia PNL Sector 1 se delimiteaza atat de gestul facut de cei doi consilieri liberali, cat si de bugetul primarului Tudorache, despre care se spune ca este "catastrofal, o bataie de joc la adresa tuturor cetatenilor".

PNL Sector 1 afirma ca proiectul de buget pentru 2020 propus de primarul Tudorache este "construit pe venituri fictive (circa 30%), estimari umflate, masuri pe genunchi si multe improvizatii", incluzand diverse "proiecte nejustificat de scumpe si complet fantasmagorice".

"Pentru a transa clar linia de actiune, Biroul Politic al PNL Sector 1 a stabilit, in sedinta de miercuri seara, o pozitie clara privind proiectul de buget ce a fost discutat in sedinta Consiliului Local de joi, 20 februarie.

Astfel, s-a votat in unanimitate respingerea proiectului de buget PSD si parasirea salii de catre consilierii locali PNL tocmai pentru a nu fi partasi la un buget facut in bataie de joc, un buget care da liber la risipirea banilor cetatenilor sectorului 1. (...)

Desi decizia biroului politic a fost clara si transmisa tuturor consilierilor in timp util, Madalin Olteanu si Daniel Chirvasa au decis sa actioneze contrar, ramanand in sala de sedinta", se arata in comunicatul citat.

In aceste conditii, Sebastian Burduja, presedintele PNL Sector 1, a anuntat ca va propune "sanctionarea drastica" a celor doi, urmand ca Biroul Politic al PNL Sector 1 sa se reuneasca rapid pentru a lua o decizie.

Reamintim ca, pe 14 februarie, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat bugetul Primariei Capitalei pe 2020, de circa 10 miliarde lei (peste 2,1 miliarde euro). S-au inregistrat 33 de voturi "pentru", 15 "impotriva" si trei abtineri. Consilierii generali ai PNL Alexandru-Hazem Kansou si Cristian Olteanu au anuntat ca voteaza bugetul, iar presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, a spus ca organizatia a decis excluderea lor din partid.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#buget Sector1 consilieri PNL votat, #consilieri PNL exclusi votat buget Tudorache , #excluderi PNL