Viorel Catarama, fost lider PNL: Partidele politice, structurile mafiote cel mai bine organizate din Romania

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 23:09
13519 citiri
Viorel Catarama, fost lider PNL: Partidele politice, structurile mafiote cel mai bine organizate din Romania

Fostul lider liberal Viorel Catarama a declarat, miercuri seara, ca in prezent partidele politice sunt structurile mafiote cel mai bine organizate din Romania.

"In acest moment, partidele politice sunt structurile mafiote cel mai bine organizate din Romania. O persoana independenta si capabila nu poate intra in aceste structuri fara sa fie imediat ejectata. Aceste partide au lasat si au perpetuat sistemul de furt din Romania. In acest moment, pana la 80% din banul public a ajuns sa se fure.

Nu avem legislatie care sa stopeze coruptia si imbacsirea institutiilor statului cu oameni care actioneaza la comanda structurilor mafiote care sunt partidele politice", a declarat Viorel Catarama, la Realitatea TV.

Catarama ar intra la guvernare si saptamana viitoare, pentru Antonescu e inacceptabil

Totodata, omul de afaceri a spus ca Parlamentul este "scut pentru sistemul de devalizare legala a sistemului" si ca societatea romaneasca este blocata de o "increngatura de interese", lucru ce nu va putea fi rezolvat decat "de o persoana trimisa de la Dumnezeu".

In acest sens, Viorel Catarama a amintit de un episod din 1996, cand PNL intra la guvernare, iar el trebuia sa numeasca un sef la Serviciul Vamal. Atunci, sustine omul de afaceri, s-au facut presiuni asupra sa pentru a numi un anumit candidat.

Scrisoarea lui Catarama catre penelisti: Am esuat, ma retrag

"In 1996, la final, PNL-ul intra la guvernare si evident ca s-a facut discutia politica pe functii, pe voturi. Eu eram negociatorul-sef al PNL-ului si aveam o putere de decizie importanta. Am luat Vama si a trebuit sa numim seful Vamii. Eu, care aveam putere de decizie, am sunat toate organizatiile PNL din toata tara sa imi trimita candidati care sa intre in competitie, sa dam un concurs, sa vedem pe cine punem.

Nu va spun cate presiuni s-au facut asupra mea ca sa nominalizez o anume persoana. Deci, am facut acest concurs in interiorul PNL-ului, cu oamenii pe care ii aveam. Si cel mai bine din tot ce am avut acolo s-a prezentat Nini Sapunaru. Nini Sapunaru, care a castigat acel concurs si care nu avea nicio pila, a fost propus de mine si de PNL seful Vamii", a relatat Catarama, adaugand ca acum nu s-ar mai putea organiza un astfel de concurs democratic in interiorul unui partid.

Antonescu si Tariceanu sa dea explicatii, au pus partidul intr-o situatie tensionata

Totodata, Viorel Catarama a comentat retragerea lui Crin Antonescu de la sefia partidului, ca urmare a rezultatelor slabe obtinute de PNL la europarlamentare.

"Eu cred ca domnul Antonescu a facut o greseala uriasa stabilind acel barem de 20% si legandu-l de demisie. Eu cred ca nu era nicio motivatia sa se intample acest lucru. Acel lucru a generat o tensiune maxima in partid, a pus partidul intr-o tensiune maxima inutil.

Singura explicatie logica a fost ca el a vrut un motiv sa se retraga si ca ii trebuia un motiv. (...) Indiferent de animozitatile noastre, a facut lucruri bune", a adaugat omul de afaceri exclus in 2010 din Partidul National Liberal.

Antonescu isi ataca adversarii: Catarama trebuia dat afara din partid!

De asemenea, Viorel Catarama a spus ca si fostul premier Calin Popescu Tariceanu trebuie sa explice public retragerea sa din PNL.

"Cred ca si domnul Tariceanu are obligatia sa iasa public si sa spuna motivele reale pentru ce a facut. (...) Eu nu vad mare diferenta intre ce a facut Tariceanu si ce a facut Antonescu. Amandoi au opus partidul intr-o lumina proasta si au generat tensiuni", a adaugat Catarama.

Viorel Catarama a fost exclus din PNL

Omul de afaceri Viorel Catarama a fost prim-vicepresedinte al Partidului National Liberal si candidat la sefia partidului, cursa din care s-a retras in martie 2010.

Ulterior, in aceeasi luna, Viorel Catarama a fost exclus din partid, ca urmare a unor declaratii impotriva lui Crin Antonescu in campania pentru alegerile prezidentiale, cand a spus liberalii ar avea nevoie de un candidat care sa castige scrutinul.

La momentul respectiv, Crin Antonescu si-a asumat excluderea lui Catarama din partid, spunand ca aceasta a fost rezultatul unui "set intreg al actiunilor domnului Catarama de ani de zile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viorel Catarama partide structuri mafiote, #Viorel Catarama PNL Crin Antonescu, #Viorel Catarama PNL Tariceanu Iohannis , #excluderi PNL