Iliesiu cere sa fie reprimit in PNL si denunta "alianta politica" a lui Antonescu cu Basescu

Marti, 18 Martie 2014, ora 17:52
2046 citiri
Iliesiu cere sa fie reprimit in PNL si denunta "alianta politica" a lui Antonescu cu Basescu

Senatorul Sorin Iliesiu, fost liberal, cere sa fie reprimit in PNL, afirmand ca a fost exclus "la propunerea abuziva a presedintelui in exercitiu al PNL", Crin Antonescu.

"Va solicit sa ma reprimiti in PNL. Am fost exclus la propunerea abuziva a presedintelui in exercitiu al PNL - un exercitiu care a ajuns sa fie nu doar impotriva propriului partid, ci si impotriva propriului popor -, cu toate nu am facut decat sa spun ceea ce gandim cu totii, avand in vedere binele Romaniei si al PNL", afirma Iliesiu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

In scrisoarea deschisa adresata Delegatiei Permanente a PNL, fostul liberal sustine ca "prabusirea PNL in sondaje de opinie confirma ca electoratul USL se simte inselat in cel mai inalt grad de decizia presedintelui in exercitiu al PNL de rupere a USL si de iesire a PNL de la guvernare".

Antonescu: Am cerut excluderea lui Iliesiu, in PNL nu orice natarau poate vorbi orice

"Prabusirea PNL in sondaje confirma faptul ca alianta politica a domnului Antonescu cu domnul Basescu echivaleaza cu tradarea votului covarsitor dat de trei ori de poporul roman impotriva politicii domnului Basescu.

Prabusirea in sondaje demonstreaza ca o asemenea alianta inseamna sinuciderea politica si morala a PNL, aruncarea Romaniei intr-o grava si interminabila criza si, nu in ultimul rand, continuarea si amplificarea circului politic dirijat de domnul Basescu in anii care urmeaza", mai spune Sorin Iliesiu.

Iliesiu: Basescu se crede un Putin premier, desemnat de viitorul Medvedev - Antonescu

Acesta considera ca interesul national nu trebuie sacrificat "din cauza ambitiei desarte a domnului Antonescu de a deveni presedintele Romaniei".

"Multi oameni ma opresc pe strada ca sa-mi spuna: 'Nu ne mai simtim reprezentati de domnul Antonescu. I-a luat Dumnezeu mintile? E santajat? E cumparat?'.

Nu stiu care e raspunsul corect, dar toata lumea stie ca beneficiarul ruperii USL este domnul Basescu, cel care se crede un Putin romanesc, adica viitorul prim-ministru desemnat de viitorul Medvedev al Romaniei: domnul Antonescu sau un alt candidat sustinut de 'Dreapta lui Basescu'", mai sustine senatorul.

USL s-a rupt: Senatorul Iliesiu, exclus din PNL, este dorit de PSD

Sorin Iliesiu le cere "colegilor liberali" organizarea cat mai curand posibil a unui Congres Extraordinar al PNL, "care sa decida revenirea PNL in USL si la guvernare, participarea PNL in cadrul USL la alegerile europarlamentare si la cele prezidentiale".

"Toate acestea vor deveni posibile doar daca domnul Antonescu va face un pas inapoi si doar daca ii vom acorda increderea noastra domnului Calin Popescu Tariceanu, cel care, cu sustinerea USL, va fi cu certitudine primul presedinte liberal al Romaniei sau viitorul prim-ministru al ei", mai afirma Iliesiu, care adauga ca va candida la functia de presedinte al PNL, in cazul in care Tariceanu va deveni presedinte al tarii.

Sorin Iliesiu a fost exclus din PNL, pe 26 februarie, fiind calificat drept "natarau" de catre Crin Antonescu, care a si propus, de altfel, excluderea senatorului.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sorin Iliesiu reprimit PNL, #Iliesiu exclus PNL , #excluderi PNL