USR acuza ca primarii PSD ii persecuta pe cei care au semnat pentru "Fara penali". Replica din PSD: Dragnea sa faca plangere

Joi, 13 Septembrie 2018, ora 20:13
4816 citiri
USR acuza ca primarii PSD ii persecuta pe cei care au semnat pentru "Fara penali". Replica din PSD: Dragnea sa faca plangere
Foto: Facebook/Fara Penali in Functii Publice

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat joi ca se incearca sabotarea campaniei "Fara penali in functii publice", oamenii care au semnat initiativa fiind sunati si amenintati de catre primarii PSD pentru a le solicita sa nege sau sa isi retraga semnaturile.

"Campania Fara penali se afla in faza de validare a semnaturilor la primarii si realitatea este ca aceasta campanie afecteaza in mod direct foarte multi oameni din clasa politica si daca initial a fost acel dispret pentru ca erau convinsi ca campania nu va avea succes, in momentul in care s-a trecut de un milion de semnaturi si acestea au ajuns la primarii, asediul asupra campaniei continua prin agresiune, prin violente si prin diverse tertipuri.

Practic, cetatenii sunt sunati in acest moment de catre unii dintre primarii PSD pentru a fi amenintati, chemati sa isi retraga semnaturile sau sa nege semnaturile. Amenintatile pornesc de la retragerea ajutorului social sau de la diverse alte parghii pe care stim foarte bine ca in mediul rural primarii le au asupra oamenilor si sunt teme pe care noi le consideram foarte grave", a afirmat presedintele USR, Dan Barna, in Parlament.

Acesta a dat exemple de judete in care se incearca sabotarea campaniei prin amenintari.

"In judetele rosii - Olt, Dolj - avem cateva exemple. In comuna Orodel spre exemplu primarul a amenintat ca ii va verifica pe toti si se va razbuna. In comuna Brabova de fata cu voluntarii care strangeau semnaturi, oamenii au fost sunati si luati la intrebari ca de ce au semnat, in comuna Ileanda din judetul Salaj, s-au luat la rand cetatenii de pe liste si au fost verificati, iar unei doamne care a confirmat ca a semnat i-au spus ca ii vor anula semnatura pentru ca nu a trecut si al doilea prenume, desi legea nu prevede lucrul acesta. (...)

Modalitatile de incercare de sabotare a acestei campanii sunt diverse. Avem o echipa de avocati la sediu. Incurajam toti cetatenii care sunt sunati de primarie si li se cere sa nege semnatura sau sa o retraga sa ia legatura cu noi. Intr-una dintre comune vor sa transmita dosarul la politie pentru a bloca validarea tuturor celorlalte, pe o semnatura despre care cineva spune ca nu isi aminteste sa o fi facut. Genul acesta de sabotaj se incearca", a adaugat Barna.

Reactie din PSD: Dragnea sa faca plangere la Parchet impotriva USR. A falsificat semnaturi

In replica, deputatul PSD Catalin Radulescu a anuntat ca ii va solicita presedintelui PSD, Liviu Dragnea, sa faca plangere la Parchetul General impotriva USR, sustinand ca are inregistrari cu parlamentari ai Uniunii care vorbesc despre semnaturile false pentru campania "Fara penali in functii publice".

"Am aflat acum cateva ore, mi s-au transmis niste inregistrari telefonice, zeci de pagini de inregistrari telefonice, intre mai multi parlamentari USR (...), inclusiv domnul Barna (..), care erau foarte ingrijorati si discutau zile intregi intre ei despre falsurile, sute si mii de semnaturi false din aceste liste faimoase pe care le-au depus in Parlamentul Romaniei.

Fiind de o gravitate extraordinara, intrucat falsul in declaratii si in semnaturi sunt incriminate in Codul penal, voi cere astazi presedintelui Dragnea si partidului meu, prin juristii si avocatii pe care ii avem, sa faca urgent o plangere penala la Parchet impotriva USR si cer sa verifice absolut toate listele, incepand cu Ilfov, Bucuresti si Constanta, care sunt depuse si in urma acestor discutii telefonice pe care le vom pune la dispozitie Parchetul sa isi faca treaba", a declarat deputatul PSD, Catalin Radulescu, joi la Parlament.

Social-democratul a sustinut ca daca se va adeveri ca exista mii de semnaturi false initiate de membrii USR, inseamna ca demersul este unul penal si trebuie sa plateasca.

"Daca se vor gasi si eu sunt convins din ce am citit ca sunt mii de semnaturi false facute de catre membrii USR care se intalneau pe la birouri si falsificau semnaturile, asta inseamna ca tot demersul lor a fost un demers pneal, care a avut rolul de a veni in Parlamentul Romaniei cu liste cu semnaturi false. De data asta sper ca Parchetul nu mai face ca data trecuta cand au asteptat doi ani de zile dupa ce noi am sesizat anumite chestiuni de o gravitate mare in finantarile ilegale pe care le-a facut USR in alegeri", a adaugat Radulescu.

Deputatul PSD a raspuns si la afirmatiile presedintelui USR, Dan Barna, care a declarat joi ca primarii pun presiuni pe oamenii care au semnat initiativa "Fara penali in functii publice", pentru a nega sau pentru a retrage semnatura, desi este legala.

"Hai sa vedem. Eu cred ca ei nici nu prea au vrut sa lase listele astea, ca din ce am vazut eu in inregistrari se plangeau unii la altii ca nu e bine sa lase listele cu semnaturi la primari, pentru a nu fi fotocopiate si dupa sa se constate aceste falsuri. Sa vedem ce declaratii vor face la Parchet despre inregistrarile lor", a afirmat Radulescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#USR PSD sabotaj fara penali , #fara penali
Comentarii
S
Stan
rank 1
S-au gasit penalii sa reclame pentru falsuri de semnaturi!
Poza Vintage
Vintage
rank 5