#Fara penali - USR a depus in Parlament toate semnaturile necesare. Urmeaza avizul CCR (Video)

Vineri, 21 Septembrie 2018, ora 19:57
10150 citiri
#Fara penali - USR a depus in Parlament toate semnaturile necesare. Urmeaza avizul CCR (Video)
Foto: captura video Facebook/Cristian Ghinea

USR a depus, vineri, la Parlament a doua transa de semnaturi pentru initiativa #Fara penali in functii publice, peste 780.000 in total, indeplinind astfel conditiile impuse de lege pentru declansarea referendumului.

"Uniunea Salvati Romania a depus astazi la Parlament inca o transa de 446.000 de semnaturi pentru initiativa Fara Penali in functii publice. In total au fost depuse 781.000 de semnaturi, din toate judetele tarii. Initiativa a reusit sa indeplineasca cele doua conditii impuse de lege: peste 500.000 de semnaturi valide si minimum 20.000 de semnaturi din 21 de judete. Obiectivul USR este declansarea referendumului Fara Penali in functii publice. USR are responsabilitatea de a lupta pentru ca vocea celor un milion de oameni au semnat sa ajunga in Constitutia Romaniei", se arata intr-un comunicat de presa al USR.

Vineri dimineata, sute de mii de semnaturi adunate din toata tara in cadrul campaniei #Fara penali in functii publice au ajuns la Palatul Parlamentului, dupa prima transa de circa 300.000, depusa joi.

Cutiile cu documente au fost aduse de o caravana de masini in care se aflau senatori si deputati USR, dar si membri sau voluntari, caravana care a pornit de la sediul central al partidului si a strabatut strazile Capitalei pana la Palatul Parlamentului, primind, din loc in loc, semnale de sustinere din partea trecatorilor.

Rand pe rand, cutiile in care se aflau mii de liste cu semnaturi din diverse judete, printre care Constanta, Dolj, Suceava, Bihor, Alba, Ilfov, Prahova, Maramures, Bacau sau Giurgiu, si din doua sectoare ale Capitalei au fost descarcate la Palatul Parlamentului.

"A fost un efort foarte mare si sunt foarte, foarte bucuros. Cred ca peste 30 de zile am stat in strada. Am cunoscut oameni dintre cei mai diversi, au fost deschisi, au semnat pentru initiativa", a declarat unul dintre membrii USR.

Deputatul Cristian Seidler preciza vineri dimineata ca la finalul zilei vor fi fost depuse in total circa 700.000 de semnaturi din milionul adunat in cadrul campaniei, restul fiind inca la primarii, care ar fi trebuit sa le valideze in conformitate cu legea.

Urmeaza ceilalti pasi: Procedura prealabila de avizare de catre Curtea Constitutionala, dezbaterea si votarea in Parlament a propunerii legislative de revizuire a Constitutiei si desfasurarea referendumului national.

Initiativa cetateneasca propune revizuirea Constitutiei si introducerea urmatorului paragraf: "Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de presedinte al Romaniei cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii."

Citeste mai multe despre aceasta initiativa pe site-ul special dedicat farapenaliinfunctiipublice.ro.

O initiativa politica similara, de asanare a clasei politice, s-a incheiat exact cu un an in urma in Franta, unde presedintele Emmanuel Macron a promulgat legile moralitatii, care prevad, printre altele, ca niciun politician cu cazier judiciar nu mai poate fi ales, iar parlamentarilor le este strict interzis sa isi angajeze membrii familiei, in schimb sunt obligati sa dea socoteala pentru indemnizatiile primite.

Citeste mai multe despre: Ce poate invata Romania din legile moralitatii promulgate de Macron.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#semnaturi fara penali depuse parlament, #total semnaturi Fara penali depuse , #fara penali
Comentarii