PSD pregateste OUG pe Codurile Penale? Avertismentul vine chiar din Comisia Iordache

Miercuri, 06 Martie 2019, ora 16:43
5785 citiri
PSD pregateste OUG pe Codurile Penale? Avertismentul vine chiar din Comisia Iordache
Foto: Arhiva Facebook/ Ioan Cupsa

Deputatul PNL Ioan Cupsa a declarat, miercuri, ca modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala nu sunt in lucru la comisia speciala din Parlament, in opinia sa fiind vorba despre "un subterfugiu" pentru emiterea unei ordonante de urgenta, astfel incat prevederile sa intre in vigoare imediat, fara dezbateri transparente.

"Ar trebui sa-i intrebati (de ce nu se dezbat modificarile la Codurile Penale in comisia speciala - n.red.) pe cei care sunt la putere. Nu au adus in discutie in comisia speciala, nu am discutat nimic intr-o alta comisie din Camera sau din Senat, asadar, intrebati-i pe cei de la putere de ce nu-si doresc sa dezbata, sa existe o transparenta in ceea ce priveste adoptarea acestor amendamente si de ce isi doresc o ordonanta de urgenta.

Isi doresc o ordonanta de urgenta pentru ca, dupa cum bine stiti, o astfel de ordonanta de urgenta, indiferent cum va fie ea, chiar daca va fi una care va contine elemente de neconstitutionalitate crasa, ea are sensul unei norme de drept substantial din dreptul penal.

Asta inseamna ca, in momentul in care va intra in vigoare o astfel de ordonanta de urgenta, chiar daca ulterior aceasta ordonanta nu va trece de Parlament, datorita efectelor pe care le va produce, toti cei care sunt tovarasii acestui Guvern, respectiv ciracii domnului Dragnea, vor beneficia de prevederile acestei ordonante de urgenta. Nu exista o alta explicatie pe care eu sa o gasesc si sa o dau astazi", a afirmat Cupsa, la Palatul Parlamentului.

El a spus ca trebuie intrebat Florin Iordache, presedintele comisiei speciale, de ce a lasat in nelucrare cele doua legi.

"Nu sunt in lucru in niciun caz la comisia speciala, asta v-o pot spune, pentru ca sunt vicepresedinte al comisiei speciale si nu ne-am mai intalnit de o buna bucata de vreme. Intrebati-l pe domnul Iordache, care este presedinte al acestei comisii.

Inca nu s-a discutat in comisie, nu am fost convocati, drept urmare isi doresc acea ordonanta de urgenta, iar faptul ca nu se dezbate in Parlament consideram noi ca este un subterfugiu pentru a da dansii ordonanta de urgenta, parca se leaga", a spus Ioan Cupsa.

In opinia sa, suspendarea sedintei Camerei Deputatilor inainte de votul pe motiunea simpla pe Justitie si decizia PSD de a nu participa la vot, ar reprezenta un mesaj al lui Liviu Dragnea pentru Tudorel Toader: "Tudorele, fa ceva, pentru ca altfel ii aduc in sala".

La dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor de marti asupra motiunii, ministrul Tudorel Toader a fost criticat de deputatul PSD Florin Iordache, care i-a cerut sa spuna cand va da ordonanta privind punerea in aplicare a articolelor declarate constitutionale din Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ioan Cupsa OUG Coduri Penale, #OUG Coduri Penale , #guvern ordonante