Ziare.com

Cati bani cheltuie Guvernul pentru egalitatea intre femei si barbati

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 08:22

   

Cati bani cheltuie Guvernul pentru egalitatea intre femei si barbati
Guvernul a alocat peste o jumatate de milion de lei pentru un program de aplicare a strategiei cu privire la egalitatea de sanse intre femei si barbati, pe anii 2010-2012.

O mare parte din suma este insa destinata pentru sensibilizarea presei in aceasta chestiune si pentru realizare de ghiduri si campanii in institutii aducative, relateaza Puterea.ro.

Vor fi tiparite 5.000 de "Ghiduri de integrare a perspectivei de gen in activitatea prescolara", care vor fi impartite la gradinitele din toata tara si vor costa 65.000 de lei. Pentru pregatirea educatorilor se vor aloca inca 90.000 de lei.

In cazul liceenilor, vor fi organizate opt campanii pe an, timp de trei ani, care vor costa 6.000 de lei.

Alti 24.000 de lei vor fi alocati pentru diverse evenimente, precum Ziua Femeii, Ziua Barbatului, Ziua Familiei.

Guvernul va cheltui 123.000 de lei pentru "sensibilizarea presei cu privire la principiul egalitatii de sanse si tratamente intre femei si barbati", dar si incurajarii participarii femeilor in politica si administratie, iar alti 140.000 lei vor merge intr-un studiu cu privire la oamenii politici din Romania si un barometru de opinie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1436 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

eu zic,...

Sa nu se cheltie bani de pomana ca sint ,au fost si vor fi persoane care nu pun la egal femeia cu barbatul. Este o mare porcarie sa gindesti asa,....sint femei care oricind pot fi superioare barbatilor sau cel putin egale.Oameni buni,asta e o idee inapoiata,sa crezi ca nu sint egali. AM 34 de ani cu sotia si niciodata n-am considerat-o inferioara mie,...si nici nu o voi face.

 

E clar ca se porneste de pe picior de egalitate

Dar noi inca ne confruntam cu o mentalitate invechita, din cauza caruia trebuie sa facem niste cheltuieli. Tocmai pentru a implementa mai adanc ideea asta si pentru a oferi sanse egale ambelor sexe!Platforma pentru solutionarea online a litigiilor