Ce au de facut noii ministri ai Cabinetului Boc?

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 08:36
2010 citiri
Ce au de facut noii ministri ai Cabinetului Boc?

Cei sase noi ministri ai Cabinetului Boc au primit mandate grele, in domenii care au probleme serioase si trebuie acum sa demonstreze ca schimbarea lor nu a fost doar o miscare de imagine.

Fiecare ministru are cel putin trei prioritati, in sectoarele pe care le conduce, arata Ziarul Financiar.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, trebuie in primul rand sa construiasca un buget pe 2011 care sa aiba un deficit de doar 4,4%, adica sa taie drastic din cheltuieli. Urmatoarele probleme ar fi stabilizarea politicii fiscale, dar si reducerea evaziunii.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, trebuie sa supravegheze continuarea proiectului eRomania, care ar insemna interconectarea bazelor de date ale ministerelor, dar sa se ocupe si de problemele de la Posta Romana si Radiocom, fara sa uite de clarificarea strategiei statului pe Internet si televiziune digitala.

Pentru ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, legea salarizarii in sistemul bugetar pune mari probleme, in conditiile in care aplicarea in 2010 a legii a esuat complet, iar in 2011 este nevoie de o noua lege.

Alte probleme serioase sunt modificarea Ordonantei de Urgenta 58, privind drepturile de autor, dar si restructurarea personalului din ministere.

La Agricultura, Valeriu Tabara trebuie sa faciliteze accesul la fondurile europene a fermierilor, sa rezolve problemele de cadastru pentru a taxa eficient persoanele care nu isi lucreaza terenurile si sa controleze Programul Operational de Pescuit, prin care se pot atrage sute de milioane de euro, fonduri europene.

Anca Boagiu, noul ministru al Transporturilor, are una din cele mai grele misiuni, pentru ca in conditii de criza trebuie sa gestioneze un domeniu in care nu s-a facut mare lucru in ultimii 20 de ani.

Boagiu trebuie sa se ocupe de imbunatatirea manegementului CFR Marfa, CFR Calatori si Metrorex si sa atraga fonduri europene pentru infrastructura.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, trebuie sa continue planul de reorganizare al sistemului energetic, proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, dar si sa listeze la bursa Transgaz si Transelectrica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#noi ministri, #remanere ministri, #ministri Cabinet Boc , #guvern