Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce-i mai rau de-abia vine (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 12:48
13513 citiri
Ce-i mai rau de-abia vine (Opinii)
Foto: Evz

Se zice ca o nenorocire nu vine niciodata singura si vorba e foarte adevarata. O traim zi de zi pe pielea noastra.

Ca Victor Ponta habar nu are ce sa faca, ca este complet depasit de situatie, ca este definitia incompetentei, deja nici macar nu mai trebuie dovedit. O spun cifrele economiei si ale bugetului, o spun investitorii americani, o spun, in felul lor, si reprezentantii FMI.

Dar daca Victor Ponta ar fi fost doar carlanul pus mot peste un guvern solid si cat de cat serios, "emanat", nu-i asa, de o majoritate mamut, tot ar mai fi fost cum ar mai fi fost. Pentru ca daca fiecare ministru isi face treaba cu mare competenta si cu o minima onestitate, actul de guvernare are totusi consistenta si directie. Orchestra buna cu un dirijor mizerabil nu straluceste, dar nici nu te scoate afara din sala de concert.

Din nefericire echipa lui Victor Ponta este pe masura sefului ei. Avem poate cel mai incompetent si cel mai corupt guvern din ultimii 23 de ani.

In fiecare echipa aveai ce alege. Erau macar cateva ministere de forta care functionau bine, unde se vedeau rezultate. Eu nu vad in Guvernul Ponta niciun minister solid, de la Justitie la Interne, de la Economie la Transporturi, de la Dezvoltare Regionala la Marile Proiecte, de la Finante si Buget, la Sanatate nu e nimic de ales, pamant parjolit.

Nu exista absolut niciun proiect coerent si valoros pe care aceasta echipa macar sa il fi pus pe hartie, sa il fi initiat, ce sa mai vorbim de finalizarea lui. Regionalizarea e o feudalizare care a ajuns sa ii inspaimante pana si pe primarii PSD, bugetul se anunta unul dezastruos, Codul insolventei a fost o mizerie, in Educatie singurul obiectiv este stricarea reformei de pana acum, privatizarile esueaza, banii se duc, nimic nu se alege. Rosia Montana, gazele de sist, intrarea in Schengen, toate sunt esecuri de proportii. Nimic nu a iesit, nimic nu a mers, lista reusitelor a goala goluta.

Intre timp, ministrii bat drumul parchetelor, in frunte cu vicepremierul Dragnea. Niciun guvern nu a avut atatia penali, niciun guvern nu a avut un ministru judecat pentru coruptie si, evident, niciun guvern nu a avut un ministru condamnat in timpul mandatului.

Si nici macar nu ne oprim aici. Ca sa fie tacamul complet, nu numai ca guvernarea este complet inepta, ineficienta si plina de probleme penale. Mai nou in USL a inceput si razboiul final.

Coalitia dintre liberali si social democrati se dezintegreaza in fiecare zi si nimeni nici macar nu se mai straduieste sa ascunda acest lucru. USL practic se mai tine in doua sfori. Pe de-o parte este groaza liberalilor de a parasi niste pozitii profitabile, bine mufate la banul public. Sigur, au ministerele cele mai proaste, isi asuma, probabil, cele mai mari costuri de imagine participand la o guvernare socialista primitiva. Dar si ministerele acestea pacatoase, in frunte cu mare problema numita Economie, tot au beneficiile lor: posturi, contracte, achizitii, comisioane. Tot curge, chiar daca nu se revarsa ca la Marile Proiecte.

Pe de alta parte, este spaima de decont a ambelor partide. Cine va fi gasit vinovat de ruptura va plati electoral. Asa se intampla inevitabil la prabusirea marilor constructii de care s-au legat asteptari majore.

Tinute impreuna de socoteala electorala, PSD si PNL se straduiesc insa sa stoarca tot ce pot din guvernare - financiar si electoral, dar si sa isi aplice cate lovituri pot. Guvernarea a devenit campul de batalie dat celor doua partide care stiu ca sfarsitul e inevitabil si incearca sa se alimenteze cat mai bine in perspectiva lor, iar asta se intampla in ajun de an electoral.

Nimeni nu mai are timp si chef sa se gandeasca la Romania, la interesul public, la buna guvernare. Comandamentele sunt cu totul si cu totul altele. Asa ca tineti-va bine, de e mai rau de-abia incepe!

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#usl psd pnl, #rupere USL, #guvernare Ponta USL , #guvern