Comunicat memorabil de la Guvern: Dancila anunta ordinea de zi a sedintei cu o zi inainte

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 17:01
7482 citiri
Comunicat memorabil de la Guvern: Dancila anunta ordinea de zi a sedintei cu o zi inainte
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul a transmis inca de azi ce proiecte de acte normative vor fi incluse pe agenda sedintei de joi. Pana acum, Executivul Dancila facea publica agenda chiar in ziua respectiva, cu o ora sau maxim doua inainte de inceperea sedintei.

Pe ordinea de zi nu apare insa ordonanta de urgenta anuntata de ministrul de Finante, care va cuprinde zeci de masuri fiscal-bugetare si in domeniul investitiilor publice pentru anul 2019.

Nici proiectul de buget pe 2019 nu va fi aprobat in sedinta de maine, cu toate ca ministrul de Finante spunea saptamana trecuta ca se asteapta avizul CSAT pentru ca documentul sa ajunga pe masa Guvernului. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a dat azi avizul.

Totusi, Executivul ar putea introduce actele normative pe ordinea suplimentara.

Precizam insa ca Guvernul nu a transmis inca si ora la care va avea loc sedinta, iar de la 10:00 se dezbate motiunea de cenzura in Parlament.

Iohannis i-a cerut lui Dancila sa-i trimita ordinea de zi cu 24 de ore inainte

Ordinea de zi a sedintei de guvern transmisa azi vine in contextul in care, luni, presedintele Klaus Iohannis i-a cerut oficial Vioricai Dancila sa ii comunice dinainte ordinea de zi a fiecarei sedinte de guvern, pentru a se asigura ca nu figureaza pe agenda acte normative controversate, cum ar fi o ordonanta de urgenta privind gratierea si amnistia.

"Stimata doamna prim-ministru, in vederea exercitarii prerogativelor stabilite de art. 87 din Constitutie, va solicit sa imi transmiteti agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului.

Invederez ca obligatia comunicarii este prevazuta de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 561/2009.

Potrivit dispozitiilor mentionate, agenda de lucru a sedintei Guvernului se comunica autoritatilor publice interesate, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, cu cel putin 24 de ore inainte de ziua sedintei Guvernului", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Administratia Prezidentiala.

Apoi, marti, Iohannis a anuntat, de la Viena, ca va participa la sedintele de guvern.

"Am solicitat agenda. Am constatat din partea dnei premier o dorinta de colaborare. In repetate randuri m-a invitat sa colaboram. Iata ca voi colabora: voi merge la sedintele de guvern", a spus Iohannis.

Decizia presedintelui a venit intr-un moment in care se discuta foarte mult despre posibilitatea ca Guvernul sa dea o ordonanta de urgenta pe amnistie si gratiere, despre care seful statului a spus, marti, ca ar fi o eroare.

Totodata, dupa ordonanta de urgenta anuntata de ministrul de Finante, Iohannis a anuntat si miercuri ca va merge la toate sedintele de guvern, precizand ca inca nu a primit ordinea de zi de maine.

"Aveti dvs. cumva agenda sedintei de Guvern, ca la noi nu a ajuns? Guvernul nu stie ce face. Aceasta ordonanta este doar o noua dovada. Nu exista niciun anunt despre o sedinta de Guvern sau ora la care va avea loc sau agenda care va exista acolo. De asta spun: asteptam sa vedem. Mie-mi place sa am un plan, sa am o agenda, ca sa stie toata lumea ce se intampla. Se pare ca Guvernului nu-i place asa, deci asteptam anuntul Guvernului pe sedinta de Guvern", a spus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis sedinta guvern, #ordine zi sedinta guvern , #guvern