Dancila, Dan si Daea, garnitura dezastrului Romaniei

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 27 Iulie 2018, ora 09:01
27164 citiri
Dancila, Dan si Daea, garnitura dezastrului Romaniei

Cu papornita de marar si "he-he", cu uitarea numelui premierului eston si alte asemenea tampenii, ca eu nu le mai pot numi gafe, dna Dancila a fost doar ridicola. Dar iata ca a ridicat miza. Devine de-a dreptul periculoasa.

Ca sa intelegeti ce inseamna sa spui in vizita la Podgorita ca te afli la Pristina, nu faceti comparatie cu ceea ce gandim si simtim noi cand la Bucuresti cineva spune "buna seara, Budapesta!", pentru ca tensiunile dintre Romania si Ungaria sunt, prin comparatie, de opereta, mai degraba pentru a justifica niste puncte electorale in ambele tari. Tensiunile din fostul spatiu iugoslav raman imense, iar a atribui Muntenegrului capitala provinicei Kosovo este o insulta dureroasa.

Masura gravitatii o da si faptul ca traducatoarea si-a permis ceea ce niciodata niciun traducator de asemenea nivel nu isi va permite in mod normal: a schimbat cu de la sine putere, pe loc, vorbele premierului roman.

De vina nu e dna Dancila. De vina sunt cei care au pus in functie o persoana atat de inadecvata functiei si aici ma refer si la Liviu Dragnea, care a ales-o in interes personal, si la Klaus Iohannis, care a desemnat-o pentru ca interesul personal al lui Dragnea coincidea cu interesul sau personal de vacanta.

Dar la varful politicii internationale nimeni nu gandeste in termenii acestia si emitenta monstruozitatilor nu e privita ca o tanti din Videle. Este premierul Romaniei care spune tampenii in numele Romaniei. La acel nivel, nu este luata in calcul prostia si totul are un mesaj. Deci premierul Romaniei este luat in serios, chiar si atunci cand nu ar trebui.

In aceste conditii, ce concluzii putea trage premierul din Muntenegru:

1. Ca pentru Romania Muntenegru este un partener total neimportant, din moment ce premierul roman nu cunoaste nici macar numele capitalei muntenegrene.

2. Ca pentru Romania Muntenegru si Kosovo sunt pe picior de egalitate si, mai rau, intersanjabile.

3. Ca in Romania se discuta intens despre Pristina, aflata pe buzele premierului roman inainte de Podgorita, deci ar fi de luat in calcul ca Romania se pregateste sa recunoasca Kosovo.

Va dati seama ca aceasta femeie va sta in capul "trebii" cand Romania va detine presedintia semestriala a UE? Cum ar fi o confuzie similara rostita in timpul acelei presedintii, ce consecinte politice ar putea sa aiba? Si singura cale de a evita asemenea probleme de acum inainte este ca toata lumea sa inteleaga spre infinita noastra rusine cine conduce Guvernul Romaniei, cata greutate trebuie atribuita vorbelor premierului Romaniei.

Deja inteleg ca lumea a inceput sa se lamureasca. Din informatiile mele, cancelarul german a anuntat neoficial ca nu va calca in Romania, cat timp dna Dancila va fi premier, pentru ca nu-si poate asocia imaginea si nu va putea "make a photo" cu o asemenea persoana.

Si, din pacate, nu este vorba doar despre dna Dancila. In Guvernul Romaniei exista si un ministru pentru care intre atrocitatile de la Auschwitz si incinerarea unor porci infectati cu pesta este semnul egalitatii. Afirmatia ministrului Agriculturii a stranit o reactie oficiala severa a Ambasadei Israelului.

Afirmatia aceasta reflecta o profunda incultura a ministrului. Eu nu cred ca dl Daea este cinic, cred ca este pur si simplu atat de ignorant incat reprezinta o bomba cu ceas. Cam cum credeti ca va arata sedinta de guvern romano-israeliana cu dl Daea la masa, pentru ca in pofida scuzelor prezentate de dl Dragnea, ministrul nu a fost demis pentru aceasta autentica insulta adusa victimelor Holocaustului.

Si ironia fara margini face ca afirmatia sa fi fost rostita de dl Daea exact la Antena 3, in fata unui moderator complet inert, care a facut zile de emisiune si a varsat galeti de lacrimi pentru formularea nefericita a presedintelui referitoare la "evrei". Cata ipocrizie!

Din nou, singura sansa sa nu existe consecinte este ca partea israeliana sa fie convinsa ca un ministru roman nu trebuie luat in serios.

Si, nu in ultimul rand, o avem pe dna Carmen Dan care face o afirmatie uimitoare despre victimele incendiului din Grecia: "Orice om are destinul lui pe care nu il poate evita".

Si spune asta nu o femeie de pe strada care incearca marea filosofiei cu degetul. Spune asta demnitarul in subordinea caruia se afla serviciile de urgenta din Romania, cele menite sa nu lase pe nimeni prada destinului. Daca acesta este scris si pe frunte pus, la ce mai intervin salvatorii? Cine este destinat scaparii scapa, cine e destinat mortii se duce!

Mi se pare inadmisibil ca un ministru de Interne sa faca o asemenea afirmatie din care se poate deduce o pasivitate fatalista, primitiva, as zice in fata unor evenimente grave. Si la Colectiv, intelegem, de vina a fost destinul implacabil?

Este inspaimantator ce garnitura de incompetenti primitivi a ajuns sa aiba pe mana destinul si imaginea Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dancila Podgorita, #Daea Auschwitz porci, #Carmen Dan incediu Grecia , #guvern