Florin Iordache spune ca Parlamentul poate stabili, luni, calendarul investirii noului guvern

Miercuri, 23 Octombrie 2019, ora 19:44
3620 citiri
Florin Iordache spune ca Parlamentul poate stabili, luni, calendarul investirii noului guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat ca Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor putea stabili, cel mai probabil luni, calendarul procedurii pentru investirea noului guvern, audierea ministrilor putand sa aiba loc miercurea si joia viitoare iar votul peste doua saptamani.

"Deocamdata asteptam si noi lista guvernului si programul de guvernare, dupa care Birourile permanente reunite se vor reuni. Probabil vor veni joi, sau sa vedem cand vor veni dumnealor. Din punctul meu de vedere, prima zi cand Birourile permanente se pot reuni va fi luni, si atunci lunea viitoare Birourile permanente vor stabili un calendar.

Cred ca ar fi foarte bine sa fie niste audieri serioase, sa vedem si programul de guvernare, sa vedem si competenta viitorilor ministri. Cred ca miercuri, joi, saptamana viitoare, vor putea fi audierile si saptamana cealalta, undeva 4-5-6 (noiembrie - n.red.), sa fie un vot asupra guvernului", a declarat, miercuri, la Antena 3, Florin Iordache.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor considera ca "marea problema" a actualei coalitii de partide care formeaza guvernul este sa-si asigure cvorumul.

"Pentru ca primul lucru pe care trebuie sa-l constate presedintele de sedinta este daca sunt 233 de colegi senatori si deputati. In conditiile in care nu vor fi 233 colegi senatori si deputati prezenti se va amana, Birourile permanente reunite vor stabili o alta data.

Ca si concluzie, sa nu conteze ca PSD-ul le asigura cvorumul. Au dat jos un guvern care a adus plus valoare si crestere economica. Atunci cele sase formatiuni, plus neafiliati si asa mai departe, sa fie in stare sa isi asigure cvorumul si sa stabileasca viitorul traseu", a mai spus social-democratul.

Biroul Politic National al PNL se va reuni, joi, incepand cu ora 13.00, in Parlament, unde ar putea valida lista ministrilor propusi in noul Executiv si programul de guvernare.

Ludovic Orban se bazeaza, pana acum, pe un numar de 221 de voturi pentru investitea Guvernului in Parlament, au declarat surse din conducerea PNL, pentru Mediafax. Pentru a fi validat Executivul, sunt necesare 233 de voturi in plenul reunit, ceea se inseamna ca liberalilor le lipsesc 12 voturi.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#calendar vot Guvern Orban , #guvern