PSD, dupa ce Iohannis a atacat bugetul la CCR: Minte! A vorbit presedintele PNL aflat in campanie (Video)

Vineri, 22 Februarie 2019, ora 14:56
4814 citiri
PSD, dupa ce Iohannis a atacat bugetul la CCR: Minte! A vorbit presedintele PNL aflat in campanie (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD sustine ca presedintele Klaus Iohannis minte in tot ceea ce a afirmat despre bugetul de stat pe 2019, pe care a refuzat sa-l promulge, anuntand ca sesizeaza Curtea Constitutionala. In opinia social-democratilor, motivul real al nemultumirii sefului statului este acela ca PSD "a taiat bani de la serviciile secrete si i-a alocat pentru educatia si sanatatea copiilor din Romania".

"Iohannis minte! Tot ce a spus despre bugetul propus de PSD+ALDE este o minciuna! Azi nu a vorbit presedintele Romaniei, ci presedintele PNL aflat in campanie electorala prezidentiala. Iohannis Bete-n Roate nu vrea ca economia nationala sa mearga bine in Guvernarea PSD. Este hotarat sa-i faca pe romani sa sufere, doar pentru a putea da vina pe PSD la viitoarele alegeri prezidentiale.

Daca bugetul propus de PSD+ALDE nu este bun, cum a putut Iohannis sa aprobe bugetul Guvernului Ciolos care prevedea cu 10 miliarde mai putin la Educatie, cu 16 miliarde mai putin la Sanatate si cu 10 miliarde mai putin pentru comunitatile locale!", afirma social-democratii.

Ei sustin ca este o minciuna si faptul ca autoritatile locale ar fi primit mai putin cu 1 miliard fata de anul trecut sau ca educatia este subfinantata.

"Au primit cu 4,6 miliarde in plus! Este o minciuna sfruntata ca bugetul pentru partide a crescut de 20 de ori, a crescut de 1,6 ori, inclusiv pentru partidul lui Iohannis. PNL a fost cel care a cerut in Parlament majorarea banilor pentru partide si acelasi Iohannis a promulgat legea fara obiectii.

Este o minciuna ca Educatia e subfinantata! In 2019, Educatia a primit cel mai mare buget din istorie: 31,2 miliarde lei, fata de numai 21,6 in 'Guvernul lui Iohannis'", scrie PSD.

Partidul afirma ca motivul real pentru care Iohannis nu a aprobat bugetul este ca PSD "a taiat bani de la serviciile secrete si i-a alocat pentru educatia si sanatatea copiilor din Romania".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca guvernarea PSD a esuat, nu guverneaza pentru romani, ci pentru Dragnea, iar bugetul pe 2019 este "bugetul rusinii nationale", care nu doar ca pune in pericol economia nationala, dar are aspecte clare de neconstitutionalitate.

Presedintele a anuntat ca va sesiza CCR in privinta bugetului.

Citeste integral declaratia lui Iohannis pe tema bugetului

Vezi si Reactia lui Tariceanu, dupa ce Iohannis a anuntat ca ataca bugetul la CCR

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PSD acuzatii minciuna Iohannis, #PSD Iohannis mintit buget , #guvern