Opinii: Sa ne bucuram pentru dezastrul Romaniei

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 21 Octombrie 2010, ora 14:59
7136 citiri
Opinii: Sa ne bucuram pentru dezastrul Romaniei
Fotomontaj: Ziare.com

Exista o anumita tehnica de eludare a realitatii a tuturor reprezentantilor aflati la Putere. Mai cu seama a membrilor Partidului Democrat Liberal. Cu siguranta ca reactia oricarui pedelist, care refuza sa recunoasca evidenta de sub propriii ochi, nu este intamplatoare, ci face parte dintr-o strategie de partid bine pusa la punct.

Despre ce anume este vorba? Mecanismul pe care l-a pus in functiune PD-L este simplu. Negam orice realitate - aceasta a devenit filosofia de viata a fiecarui pedelist. Cu cat ne prefacem mai bine ca nu exista ceea ce noi ne facem ca nu vedem si nu auzim, cu atat avem sanse mai mari sa rezistam in timp. Propaganda de partid si presa adulatoare de PD-L va avea grija sa cosmetizeze mizeria, sa distraga atentia si sa diabolizeze criticii Puterii.

Mesajul intern al pedelistilor e: negam foamea, disperarea, taierile de salarii si impozitele care vor urma, ne facem ca nu vedem si nu stim ca salariile vor continua si dupa 1 ianuarie 2011 sa fie reduse, in ciuda Legii si a Constitutiei, ne prefacem ca nu auzim strigatele romanilor din strada, ca nu stim de greva foamei a Cristinei Anghel de 55 de zile, iar astfel castigam timp.

Ignoram nemultumirile tot mai multor romani, trecem cu vederea strigatele disperarii de la mitinguri, ne prefacem ca nu am stiut de stimulente, inchidem gura angajatilor din Finante si reusim sa pacalim inca o data multimea. Ce obtine astfel PD-L este, pe langa timp, bani in structurile de partid, atat la nivel central cat si local. Iar cu bani isi intretine majoritatea in Parlament. De fapt, o cumpara, desi lor le place sa spuna ca dezvolta infrastructura nationala.

Cele 18 milioane de euro cu care Guvernul a facut o infuzie in judetele pedeliste si udemeriste, printre beneficiari fiind orasul de unde a plecat Igas spre minister si liceul unde a invatat Udrea, dovedesc ca fidelitatea parlamentara se intretine cu bani de la centru.

Strategia de negare a realitatii adoptata de PD-L are un scop foarte bine determinat. Daca reusim sa trecem peste criza, daca reusim sa ajungem in primavara si in vara, daca avem si noroc si trece si anul care vine, iar primele semne ale revenirii economice incep sa apara, avem toate sansele ca in 2012 sa nu ne facem de ras la alegeri, sa crestem din nou in sondaje.

Altfel spus, cu cat reuseste sa ramana mai mult la guvernare prin orice mijloace si cu oricate costuri ar fi nevoie, cu cat neaga mai vehement evidentele care chinuiesc deja un popor intreg, cu atat exista mai multe sanse ca PD-L sa nu dispara din istorie la alegerile din 2012.

Pentru ca orice strategie este prost inteleasa de catre cei mai saraci cu duhul si directiva PD-L este facuta praf de cativa zelosi mai putin dotati intelectual. O mostra pentru ilustratie - "Nu se intampla nimic. Sunt 20-30 de oameni care cred ca s-au adunat pentru ca sunt bucurosi pentru ca stimulentele le-au fost introduse in salariul de baza" - comentariul apartine lui Blejnar, atunci cand a auzit ca unii angajati din Ministerul de Finante protesteaza din nou.

Este acelasi individ care, in urma cu o saptamana, le oferea ironic cazare si masa protestatarilor de la MFP. Ce ne mai ramane de facut decat sa-i urmam sfaturile subtilului Blejnar si sa ne bucuram si noi de reusitele fara numar ale Guvernului, de politica fara cusur, de rezultatele formidabile ale lui Boc in lupta cu criza economica, de viata tot mai buna aici si de tara de prima mana tot mai prospera care este Romania.

Am avea vreun motiv sa nu fim fericiti si voiosi, sa nu inchinam ode ale bucuriei iubitilor conducatori si maretelor lor realizari? Niciunul. Aceasta este realitatea, iar cine nu o vede poate mai bine sa plece in alta tara. Pentru ca aici atat ne permitem. Pentru ca doar atat putem.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#strategie politica PDL, #Emil Boc guvern, #Sorin Blejnar proteste, #alegerile din 2012 , #guvern