Editorial: Schimbarile care vor face poporul sa cante

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 12:36
5876 citiri
Editorial: Schimbarile care vor face poporul sa cante

In cele mai importante partide care-si revendica priceperea, cand nu bat obrazul predecesorilor, ca sa nu moara si ultima traditie romaneasca, se curata flintele.

Cei care ameninta imaginea liderilor au pe dansii desenate tinte, exact in dreptul inimii, caci glontul patriei, dupa cum stim deja, e dulce. O foiala se va tine probabil si la PDL, dar acolo, deoarece nu exista presiunea guvernarii, ci doar a unui viitor incert, pentru al carui contur e nevoie de rabdare, deranjul nu va trimite populatia la casele de pariuri.

In alta ordine de idei, dar cu aceiasi actori, Guvernul se pregateste sa arate tarii cum va suna bugetul datorita caruia se vor castiga alegerile sau din cauza caruia schimbarile de la PDL vor fi ca o frectie la picior de lemn.

Oriunde te uiti, in toate pozele de liniste de dupa chiolhan postate pe Internet (numai de la domnul Crin Antonescu n-am primit nimic, probabil ca telefonul nu are functiune pentru storuri trase), demnitarii au sosetele trase pana la gat, ca sa nu-i patrunda frigul cand vor intepeni pe scaunele unde lucreaza pana le cad capetele pe tastaturi.

O chemare noua tara o strabate, peste tot se anunta schimbari si decizii necesare pentru terapia intensiva a organului national, astfel ca o singura necunoscuta ne coboara lin, ca s-o simtim deplin, pe sira spinarii: la ce va folosi goarna?

In loc sa stranga randurile expertilor, sau macar pe a unora mai competenti, sa puna os langa os pe criterii de pricepere, nu de fluierat in bisericile politice aflate pe val, cum e cazul la PNL, sefii pravaliilor se vor asigura ca niciodata, nimeni nu le va ameninta suprematia.

Ce-or pricepe din toate astea romanii e usor de anticipat. Caci daca toata lupta teribila care s-a dus in numele statului de drept anul trecut s-a sfarsit cu un armistitiu necesar a se transforma in permanenta, iar romanii nu au perceptia notiunii, caci simt ca nu se produce nimic in folosul lor, n-am facut nimic.

Electoratul s-a urnit spre vot avand in minte un firisor de speranta ca aspiratiile sale, credintele sale, dar mai ales viziunile sale asupra ostirii guvernantilor vor fi de aceasta data luate in seama. Caci daca oamenii nu capata senzatia ca principiile in numele carora lupta politicienii se intalnesc cu propriile ganduri, si asta li s-a promis un an de zile, sau doi, de cand s-a infiintat USL, o vom lua de la capat.

Si-atunci, statul dictatorial pe care i l-au incarcat in spate lui Traian Basescu mizand pe naivitatea si oboseala unui popor curat la suflet va capata muguri noi. Indiferent cat de aiurea ar parea. Caci daca tot ce stii este sa-ti arati obrazul tau scrobit clamand ca e brazdat de lacrimile contribuabililor, dar pe ei nu i-ai intrebat niciodata ce le cere aorta, intre tine si cel pe care l-ai pus la zid nu este nicio diferenta.

Partidele se pregatesc de primenire, Guvernul, din nou, de reforma tuturor sistemelor, dar intrebarea e: va incepe vreodata romanul sa cante?

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Guvernul Victor Ponta buget, #ministri Guvern Victor Ponta , #guvern