Sondaj Ziare.com: Ce ministri ai Guvernului Boc ar trebui remaniati?

Luni, 07 Iunie 2010, ora 07:23
5037 citiri
Sondaj Ziare.com: Ce ministri ai Guvernului Boc ar trebui remaniati?

In ultima perioada, s-a tot zvonit ca mai multi ministri ai Guvernului Boc vor fi remaniati. Ultimul care a lansat aceasta "bomba" a fost vicepresedintele PD-L, Ioan Oltean.

El a spus, vineri, ca la sfarsitul lunii iunie sau inceputul lunii iulie, dupa ce vor fi aplicate masurile de austeritate, va exista o remaniere guvernamentala.

"Imediat dupa ce se adopta aceste masuri, va avea loc o remaniere guvernamentala. Dar nu acum, nu astazi, nu maine, ci dupa, pentru ca sunt multi ministri care nu au confirmat. Sunt multi. E mai putin important daca sunt doi sau trei. Va spun la modul serios. Dupa adoptarea acestor masuri, premierul va trebui sa faca o remaniere guvernamentala, si o va face", a declarat Ion Oltean.

Guvernul, remaniat de Boc dupa aplicarea masurilor de austeritate (Video)

Asta cu toate ca, in urma cu doar doua saptamani, tot el nega orice posibilitate de remaniere a actualului Executiv.

"Nu exista elemente care sa justifice o remaniere guvernamentala. Guvernul Boc guverneaza singur de patru luni. Este exclusa orice fel de remaniere in urmatoarele luni de zile, pana vedem efectele acestor masuri", spunea Oltean.

Se pare ca si Opozitia are informatii ca ministrii Guvernului Boc vor fi remaniati. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, ca daca Guvernul Boc nu pica in urma motiunii de cenzura se vor schimba, totusi, unu sau doi ministri.

Mai mult, Liviu Dragnea crede ca si zilele lui Emil Boc la palatul Victoria sunt numarate.

"In momentul asta premierul nu mai are niciun fel de de credibilitate si niciun fel de suport al populatiei. Nu mai are nici suport in partid. Pot sa va spun ceva pe surse? Nici guvernul nu-l mai sustine", a spus Liviu Dragnea la Realitatea TV.

Mai marii PD-L spun ca nu stiu nimic de o posibila remaniere

Reactia democrat liberalilor la afirmatiile lui Oltean nu s-au lasat asteptate. Mai multi lideri PD-L au spus ca nu stiu nimic despre o posibila remaniere.

Anastase: Nu stiu nimic de o posibila remaniere (Video)

Astfe, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a afirmat ca posibilitatea unei remanieri guvernamentale nu a fost analizata in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent National al PD-L.

Anastase a precizat ca nu are cunostinta de intentia premierului Emil Boc de a recurge la o innoire a echipei guvernamentale printr-o remaniere ce ar urma sa survina dupa angajarea raspunderii cabinetului pe masurile de austeritate.

Stolojan: Nici vorba de remaniere

Si prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a negat afirmatiile lui Oltean. El a spus ca nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, aratand ca Guvernul "are, acum, cu totul alte prioritati".

Mai mult, contrar altor opinii, Stolojan a spus ca ministrul Muncii, Mihail Seitan, "este un ministru foarte bun, un profesionist".

Nici vicepresedintele PD-L Cezar Preda nu stie ca Emil Boc ar putea sa ia in calcul varianta unei remanieri guvernamentale. El a spus ca prioritar este faptul ca masurile pe care Executivul isi angajeaza raspunderea sa fie puse in aplicare.

La randul sau, liderul de grup al deputatilor PD-L, Mircea Toader, a precizat ca presedintele partidului Emil Boc nu a abordat subiectul remanierii nici intr-o sedinta a Biroului Permanent, nici la vreo intalnire cu parlamentarii partidului.

Cu toate ca a vorbit de mai multe ori in ultima vreme despre demisia Guvernului in cazul in care masurile de austeritate esueaza, Elena Udrea spune acum ca nu este momentul pentru discutii despre remaniere, ci pentru ca PD-L sa explice masurile de austeritate. Ea a precizat ca "o parte a presei" amplifica acest subiect creand "false piste de dezbatere publica".

Ce ministri ar putea fi remaniati

Vicepresedintele PD-L, Ioan Oltean, nu a vrut sa spuna care vor fi ministrii vizati de remaniere, dar a precizat ca unul dintre ministrii de care el, personal, ar fi nemultumit este Mihai Seitan, ministrul Muncii.

In ultime vreme, presa a vehiculat ca mai multi ministrii ai Guvernului Boc ar putea fi remaniati, printre acestia numarandu-se Sebastian Vladescu, Mihai Seitan, Daniel Funeriu, Mihail Dumitru si chiar Adriean Videanu ori Radu Berceanu. Mai ales ca primii doi au fost avertizati chiar de catre premierul Boc de-a lungul timpului pentru declaratiile lor contradictorii.

La sfarsitul lunii februarie, la inceputul unei sedinte de guvern, primul-ministru Emil Boc i-a amenintat pe ministrul Finantelor si pe cel al Muncii ca ii remaniaza daca mai fac anunturi fara sa se consulte cu el.

Amenintarea lui Boc a venit dupa ce ministrul Sebastian Vladescu declarase intr-un interviu acordat money.ro ca toate pensiile ar trebui impozitate. Imediat a venit si dezmitirea. Premierul Emil Boc a declarat ca Guvernul nu va lua in discutie impozitarea suplimentara a pensiilor.

Apoi, ministrul Muncii, Mihai Seitan, a anuntat ca este in lucru un proiect de act normativ prin care alocatiile de stat pentru copii sa nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari, precizand ca nu a fost inca stabilit plafonul de la care alocatiile sa nu mai fie date. Se pare ca si declaratia lui Seitan a fost facuta fara acordul lui Boc.

Ziare.com te invita sa votezi: Ce ministri ai Guvernului Boc crezi ca nu isi fac bine treaba si ar trebui remaniati?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#remaniere guvern Boc, #ministri guvern Boc remaniati, #Emil Boc guvern remaniat , #guvern