Cristian Diaconescu: Tot Guvernul ar putea fi schimbat

Luni, 21 Februarie 2011, ora 11:07
3770 citiri
Cristian Diaconescu: Tot Guvernul ar putea fi schimbat

Presedintele de onoare al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Cristian Diaconescu, este de parere ca nu numai premierul ar putea fi schimbat, ci si Guvernul sau programul de guvernare.

Cristian Diaconescu a confirmat la RFI ca exista discutii in sanul Coalitiei

de guvernamant, privind varianta inlocuirii lui Emil Boc din postul de

prim-ministru, dar precizeaza ca problema ar putea presupune o schimbare a

intregului Cabinet.

"Am discutat si discutam in special componenta tehnocrata in legatura cu eventualitatea discutiei privind un nou premier. Spun "eventualitatea", pentru ca aici lucrurile sunt ceva mai complexe, nu numai un prim-ministru la un moment dat ar putea fi schimbat, ci si Guvernul sau programul de guvernare. Deci din acest punct de vedere, aspectele politice sunt deosebit de importante", spune presedintele onorific al UNPR.

Senatorul crede insa ca e greu de gasit un premier independent, care sa aiba

suficient sprijin in Parlament.

"Daca ne uitam in partidele politice, nu cred ca vom gasi o definire destul de exacta si mai ales urmarita consecvent in ceea ce priveste tehnocratia. Sigur, in momentele complicate, asa cum este cel prin care trece Romania, un profesionist mai presus decat orice poate conta, dar pe de alta parte, avand in vedere situatia "real-politik"-ului din Romania si radicalismul dus pana la absurd, pe absolut orice fel de domenii, acolo unde politicul ar putea avea o implicare, este greu de gasit o formula care sa garanteze nu numai un profesionalism iesit din comun, poate, cat mai ales sustinerea politica si mai ales in Parlament a acestui profesionalism", explica Diaconescu.

El nu exclude posibilitatea ca Emil Boc sa ramana premier. "In acest moment, nu trebuie sa excludem varianta ca premierul Emil Boc sa-si continue activitatea", a mai afirmat presedintele de onoare al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei.

Citeste mai mult despre Emil Boc va fi inlocuit? pe RFI.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#premier Emil Boc, #schimbare guvernul roman, #presedinte onorific cristian diaconescu , #guvern