Cum au ajuns subalternii lui Blaga sa ia salariu mai mare decat ministrul?

Luni, 31 Mai 2010, ora 10:33
2848 citiri
Cum au ajuns subalternii lui Blaga sa ia salariu mai mare decat ministrul?

Datorita sporurilor dintre cele mai diverse si recompensele in functie de numarul de stele de pe umeri, unii secretari de stat din subordinea ministrului Vasile Blaga au ajuns sa fie mai bine platiti decat seful lor.

Peste 100 de angajati din aparatul central al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) au incasat in aprilie venituri nete mai mari decat ministrul Vasile Blaga, cea mai mare suma, 13.323 de lei, fiind incasata de un civil, potrivit datelor facute publice de minister.

"Acesti oameni au functia de generali si este normal sa aiba venituri mari. Ei au cea mai mare responsabilitate in acest minister, nu ministrul", explica comisarul-sef Marin Gruia, presedintele sindicatului National al Politistilor, citat de Evenimentul Zilei.

Ministrul Blaga a incasat 5.361 de lei, in timp ce unul dintre cei sase directori generali din minister a primit mai mult decat dublu, respectiv 11.578 de lei. De altfel, dintre cei sase directori generali din MAI, cinci sunt mai bine platiti decat ministrul, cu sume ce depasesc 9.000 de lei.

De asemenea, opt directori generali adjuncti incaseaza salarii de pana la 9.800 de lei, in timp ce doi imputerniciti de director general adjunct sunt platiti cu 5.571 de lei, respectiv 7.355 de lei.

Sume mai mari decat ministrul de resort au primit si doi secretari generali adjuncti, 7.340 de lei si, respectiv, 10.580 de lei, iar asta chiar daca un secretar general a fost platit cu putin peste 5.100 de lei.

Daca, in alte tari europene, fiecare functie este recompensata dupa importanta ei, la noi lucrurile au fost deformate. Salariile brute ale ministrilor au fost plafonate la 7.600 de lei, in timp ce secretari de stat sau alti directori din institutii castiga aproape dublu sau chiar triplu.

In Germania, de exemplu, un ministru castiga circa 12.000 de euro, in timp ce secretarul de stat se situeaza la circa 10.000 de euro lunar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#salarii MAI, #salariu Vasile Blaga, #salarii secretari stat , #guvern