"Dar asta-i Iadul!" Ieri era campanie (Opinii)

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 18:08
9475 citiri
"Dar asta-i Iadul!" Ieri era campanie (Opinii)

Era odata ca niciodata un politician. Dupa ce traise omul bine in toate regimurile posibile si imposibile, pica motiunea de cenzura cu viata. Moare.

Si cum omul nostru fusese un politician cunoscut, redutabil (poate chiar de calibrul lui Dan Sova), Dumnezeu si Diavolul concurau pentru sufletul lui. Evident, politicianul era roman, doar aici se poate orice.

Asa ca omul nostru avea de ales. Merge el sa viziteze prima data Iadul. Acolo... petreceri, fete frumoase gata sa-i faca orice placere, desfatare, relaxare si alte chestii care se terminau in -are. Mult mai bine decat credea el - chiar foarte bine. Se gandea ca adversarii politici ai Diavolului zugravisera munca acestuia in culori prea sumbre. Uite, adevarul era altul!

A doua zi politicianul nostru viziteaza si Raiul, ca sa se decida. Acolo... mult alb, liniste, coruri de ingerasi grasunei cu bucle blondute... clasic. Asa cum facuse toata viata lui, politicianul alege ce era mai la indemana. Alege Iadul.

Imediat cum coboara omul nostru sa-si ocupe locul acolo, vede un cu totul alt peisaj. Cazane, focuri, miros de pucioasa. Fetele alea tinere si frumoase devenisera batrane vrajitoare pline de bube si care radeau infricosator. Ptiu, drace!

"Da' ce s-a intamplat? Ieri am vazut altceva", il intreaba el pe stapanul locului. "Ieri eram in campanie electorala", ii spuse Diavolul.

Revenind la Romania, campania electorala a trecut. USL a promis prosperitate, a promis bani pentru toata lumea. Rezultatul? Ia prosperitatea de unde nu-i.

Politica macroeconomica a USL nu difera prea mult de cea a PDL. E vorba tot de austeritate. O austeritate cat casa, austeritate in cel mai pur mod posibil. Sigur, cu mici ajustari pentru categoriile sociale votante de USL, insa tot austeritate ramane.

Salariile nu cresc, tichetele de masa tot nu se dau, cea mai mare parte a spitalelor inchise raman inchise, taxele locale se maresc. Ca sa nu mai vorbim despre reintroducerea impozitului forfetar, chiar daca in alta forma. Pai nu-l hulisera ei, cand l-a pus Emil Boc? Sigur, e un altfel de impozit forfetar, dar tot impozit forfetar e, chiar daca mai bland.

Motivatia conform careia cei care il platesc nu mai platesc impozit pe profit e, in opinia multor specialisti, contraproductiva, dat fiind ca s-ar putea sa ne trezim in situatia in care unii, manevrand numarul de paturi la pensiuni si asa mai departe, mai mult sa pagubeasca statul.

Sigur, nu trebuie sa acuzam USL pentru toata lucrurile astea, ci sa o felicitam. Politica de austeritate e singura posibila in acest moment. USL trebuie doar acuzata ca a vandut iluzii in campania electorala, iluzii mari.

De asemenea, mai trebuie acuzata pentru ce n-a spus in campania electorala. Unii n-ar fi votat-o in veci daca stiau ca are un pact secret cu UDMR, ca ataca Consiliul Superior al Magistraturii sau ca isi planteaza fara jena oamenii asa cum o face, spre exemplu, Andrei Marga la Institutul Cultural Roman, unde si-a angajat nepoata sau a organizat concursuri fictive.

USL s-a razgandit si in privinta unei teme asupra careia insistasera mult - gazele de sist, a caror exploatare mai aveau putin si o declarau criminala, dar pe care Guvernul o sustine acum.

A trecut doar putin mai mult de o luna de cand USL a castigat alegerile. Surprizele continua sa vina. Se pare ca nu e totul ca in campanie, nu?

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#promisiuni electorale buget USL, #buget USL austeritate , #guvern